• Julkaisut
  • Sponda sitoutui Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi) tukeakseen ilmastosopimuksen päästövähennystavoitteita  

Sponda sitoutui Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi) tukeakseen ilmastosopimuksen päästövähennystavoitteita  

Sponda Oy                               Lehdistötiedote                                   28.3.2022 klo 9:30

Sponda sitoutui Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi) tukeakseen ilmastosopimuksen päästövähennystavoitteita

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda liittyi kansainvälisten edelläkävijäyritysten joukkoon sitoutumalla Science Based Targets -aloitteeseen (SBTi) ja sen tieteeseen pohjautuviin ilmastotavoitteisiin. Aloitteen tähtäimenä on rajoittaa ilmaston lämpeneminen Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti 1,5 celsiusasteeseen ja saavuttaa nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä.

Science Based Targets -organisaation muodostavat läpinäkyvämpään ilmastoraportointiin kannustava CDP (Carbon Disclosure Project), YK:n Global Compact -aloite, Maailman luonnonvarainstituutti WRI ja ympäristöjärjestö WWF. Globaalissa SBTi-ilmastositoumuksessa on mukana yli 2 000 yritystä, joista yli puolet on jo saanut hyväksynnän omille tavoitteilleen.

”Tämä on meille merkittävä sitoumus, ja on tärkeää, että jo mukanaolevien tuhansien yritysten kanssa saavutamme ilmastotavoitteemme tieteeseen pohjautuen ja alan parhaita käytäntöjä noudattaen. Haluamme kannustaa esimerkillämme myös muita suomalaisyrityksiä liittymään globaaliin rintamaan, joka taistelee tieteen avulla ilmastomuutosta vastaan”, Spondan Head of ESG Pirkko Airaksinen sanoo.

Omat ja arvoketjun päästöt minimiin

Sponda sai Science Based Targets -organisaatiolta hyväksynnän omille päästövähennystavoitteilleen 24.3.2022. Pyrkimyksenä on sitoutua paitsi energiankulutuksesta aiheutuvien päästöjen vähentämiseen, myös koko arvoketjun, kuten rakennuttamisesta ja kiinteistöjen ylläpidosta aiheutuvien päästöjen minimointiin.

Päästöjen vähentämisessä selkärankana toimii Spondan oma ilmastotavoite, joka tähtää käytönaikaisen energiankulutuksen osalta täyteen hiilineutraaliuteen vuoteen 2030 mennessä. Sponda pyrkii tähän tavoitteeseen esimerkiksi vähentämällä omaa energiankulutustaan ja lisäämällä uusiutuvan energian tuotantoa ja hankintaa.

Muita esimerkkejä Spondan uusiutuvan energian hankkeista ovat kauppakeskus Elon katolle rakennettu, Suomen suurin kattorakenteinen aurinkovoimala sekä Pohjanmaalle rakennettava tuulivoimapuisto, jonka myötä 100 % Spondan kiinteistöjen sähkönkulutuksesta tullaan tuottamaan päästöttömällä tuulivoimalla. Sponda on myös ympäristösertifioinut kaikki viisi kauppakeskustaan ja pyrkii lisäksi sertifioimaan kaikki keskustakiinteistönsä Helsingissä.

Sponda sijoittui syksyllä 2021 kansainvälisen GRESB Real Estate Assessment (Global Real Estate Sustainability Benchmark) -arvioinnin huipulle jo yhdeksättä kertaa peräkkäin. Yhtiö valittiin GRESB Standing Investments 2021 -arvioinnissa omassa vertailuryhmässään Pohjois-Euroopan parhaaksi ja Euroopan toiseksi parhaaksi yritykseksi. Kiinteistökehityshankkeiden ESG-toimenpiteitä mittaavassa GRESB Development -arvioinnissa Sponda sijoittui vertailuryhmässään Euroopan kolmanneksi parhaaksi.

Sponda Oy

Lisätietoja:

Anita Riikonen, markkinointi- ja brändipäällikkö
puh. 040 833 3804, anita.riikonen@sponda.fi

Sponda Oy on Suomen johtava kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöjen omistamiseen, hallintaan, kehittämiseen ja vuokraamiseen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä asiakaslähtöisillä ratkaisuilla, korkealaatuisilla kiinteistöillä sekä toimimalla vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä ja tukemalla asiakkaitaan. www.sponda.fi.