• Julkaisut
  • Sponda rakennuttaa Tikkurilan Väritehtaankadun kiinteistöön näyttävän lisärakennuksen

Sponda rakennuttaa Tikkurilan Väritehtaankadun kiinteistöön näyttävän lisärakennuksen

Sponda Oy                               Lehdistötiedote              9.11.2020 klo 10:00

Sponda rakennuttaa Tikkurilan Väritehtaankadun kiinteistöön näyttävän lisärakennuksen

Suomen johtava toimitilakiinteistöihin keskittynyt kiinteistösijoitusyhtiö Sponda on käynnistänyt Vantaan Tikkurilassa Väritehtaankatu 8:ssa sijaitsevan toimisto- ja liiketilakokonaisuuden toisen vaiheen rakennuttamisen. Keväällä 2018 samaan osoitteeseen valmistuneen 9 500 neliön toimitalon yhteyteen rakennetaan nyt uusi näyttävä noin 4 000 neliön lisärakennus, joka tulee pääosin uuden Mehiläinen Vantaa Tikkurilan lääkärikeskuksen käyttöön. Rakentaminen alkaa marraskuussa 2020, ja kohde valmistuu suunnitelmien mukaan 2021 loppuun mennessä.

”Olemme kuunnelleet asiakkaidemme toiveita tarkasti, jotta voimme toteuttaa heidän liiketoimintaansa parhaiten tukevat tilat Tikkurilan kohteessamme. Tilojen joustavuuden lisäksi asiakkaamme arvostavat toimitiloissaan ympäristövastuullisia ja työhyvinvointia tukevia ratkaisuja, jotka ovat meille tärkeitä tavoitteita ja lähtökohtia kaikissa kiinteistökehityshankkeissamme”, Spondan Development Manager Kari Autio sanoo.

”Väritehtaankadun lisärakennus täydentää ympäröivien rakennusten muodostamaa isoa kolmiomuotoista kokonaisuutta, joka muodostaa luontevia aukioita kohtaamisille. Uuden toimitilarakennuksen aseman puoleinen pinta väreilee kiiltävän metallisena, ja sen värikenttien sommitelma sitoo sen ympäröivien rakennusten värimaailmaan”, kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastaava, Pekka Ojalammi, SWECO Architects, sanoo.

Kattava palvelutarjonta sekä loistavat kulkuyhteydet

Mehiläinen Vantaa Tikkurilan lääkärikeskuksen palvelut täydentävät kiinteistön jo ennestään kattavaa palvelutarjontaa. Väritehtaankatu 8:ssa toimivat muun muassa majoituspalveluja tarjoava Forenom, kuntosaliketju Fitness24Seven, ravintola Dylan Tiksi ja ruokakauppa K-Market Jokiniemi. Talossa sijaitsee myös kotimaisen rakennusalan konsernin Lehto Group Oyj:n toimitilat.

Yhteys Dixin kauppakeskukseen ja Tikkurilan juna-asemaan, joiden vuotuinen kävijämäärä on noin 9 miljoonaa, tarjoaa Väritehtaankadun kiinteistössä toimiville yrityksille erinomaisen sijainnin ja loistavat yhteydet, esimerkiksi lentokentälle. Suora yhteys toimitiloista maamme vilkkaimpiin kuuluvaan juna-asemaan tuo myös luontaista asiakasvirtaa toimitalon yrityksille.

Väritehtaankadulla panostetaan ympäristövastuullisiin ratkaisuihin

Toimitalon suunnittelussa ja rakentamisessa korostetaan vahvasti energiatehokkuutta sekä ympäristöä säästäviä ratkaisuja, ja rakennukselle haetaan Platina-tason LEED-ympäristösertifikaattia. Kiinteistöön hankitaan 100-prosenttisesti vihreää sähköä, ja sen katolle asennetaan aurinkopaneeleita.

Väritehtaankadun kiinteistössä panostetaan myös korkeaan sisäilman laatuun, ja rakennuksen laatutaso ylittää tavanomaiset sisäilmavaatimukset. Huolehtimalla terveellisestä sisäilmasta sekä tasaisesta ilmanvaihdosta voidaan lisätä toimitilojen viihtyvyyttä ja tukea talossa työskentelevien hyvinvointia.

 

Sponda Oy

Lisätietoja:

Kari Autio, Development Manager, puh. 040 182 1364, kari.autio@sponda.fi

Sponda Oy on Suomen johtava kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöjen omistamiseen, hallintaan, kehittämiseen ja vuokraamiseen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Asiakaslähtöisillä ratkaisuilla ja korkealaatuisilla kiinteistöillä Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä, toimii vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä sekä tukemalla asiakkaitaan. www.sponda.fi.