• Julkaisut
  • Sponda rakennuttaa Ratinaan Tampereelle uuden toimisto- ja liiketilakokonaisuuden

Sponda rakennuttaa Ratinaan Tampereelle uuden toimisto- ja liiketilakokonaisuuden

Sponda Oyj                                               
Lehdistötiedote                                         
31.5.2018 klo 10:00

Sponda rakennuttaa Ratinaan Tampereelle uuden toimisto- ja liiketilakokonaisuuden

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oyj rakennuttaa Tampereen Ratinaan, Kauppakeskus Ratinan yhteyteen toimisto- ja liiketilakokonaisuuden, jonka päävuokralaiseksi tulee Elisa Oyj. Pinta-alaltaan noin 13 700 kerrosneliön kokonaisuus nousee Ratinan linja-autoaseman eteläpuolelle, erinomaisten kulkuyhteyksien äärelle, osoitteeseen Hatanpään valtatie 9.

Uudiskohteen rakentaminen on tarkoitus aloittaa alkusyksystä 2018 ja hankkeen arvioidaan valmistuvan keväällä 2020. Hankkeen investointi on noin 41 miljoonaa euroa, ja kokonaisuuden ennakkovuokrausaste on noin 61 prosenttia. Hanke toteutetaan yhdessä vaiheessa.

Hatanpään valtatien ja Tampereen valtatien kulmaan nouseva kiinteistö tulee koostumaan kahdesta osasta, joista toisessa on neljä ja toisessa seitsemän maanpäällistä kerrosta. Matalampi osa yhdistyy arkkitehtuuriltaan Ratinan uudistettujen funkkistalojen tyyliin, ja korkeampi osa on geometrialtaan vapaamuotoisempi. Korkeammasta osasta tarjolla oleva näköala Pyhäjärvelle pyritään hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti. Kiinteistö yhdistyy myös Kauppakeskus Ratinaan, sen palveluihin ja pysäköintitarjontaan.

Uudiskohteen suunnittelussa ja rakentamisessa korostetaan energiatehokkuutta ja ympäristöä säästäviä ratkaisuja. Kohteelle tullaan hakemaan kansainvälinen ympäristösertifiointi, ja valmistuessaan kiinteistö liitetään mukaan Spondan Energiatehokkuusohjelmaan, jossa Sponda tavoittelee energiasäästöjä yhdessä asiakkaidensa kanssa.
Myös kohteen sijainti kaupungin keskustassa on ympäristöystävällinen, sillä kiinteistö on helposti saavutettavissa pyöräillen, kävellen ja julkisilla liikennevälineillä. Uusi kiinteistö täydentää myös Tampereen keskusta-alueen kehitystä ja palvelutarjontaa.Lisätietoja: Veli-Pekka Tanhuanpää, liiketoimintajohtaja, Kiinteistökehitys, Sponda Oyj, puh. 040 700 9646

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,9 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.