• Julkaisut
  • Sponda Pohjoismaiden parhaimmistoa CDP Climate -arvioinnissa

Sponda Pohjoismaiden parhaimmistoa CDP Climate -arvioinnissa

Sponda Oyj                                               
Lehdistötiedote                    
30.10.2017 klo 10:35

Sponda Pohjoismaiden parhaimmistoa CDP Climate -arvioinnissa

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda säilytti erinomaisen Leadership A- -tason vuosittaisessa CDP Climate -arvioinnissa. Spondan tulos oli Suomen paras ja Pohjoismaiden kärkijoukossa omassa Real Estate -vertailuryhmässään.

”Olen iloinen, että tavoitteemme ja toimemme kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseksi ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi sai jälleen tunnustusta. Leadership-tason sijoitus kansainvälisesti arvostetussa ilmastoraportoinnissa on hieno osoitus siitä, että energiatehokkuusohjelmallamme on merkittävä rooli kiinteistöjen ilmastopäästöjen hallinnassa,” Spondan ympäristövastuupäällikkö Hannamari Koivula toteaa.

CDP Climate -arviointi perustuu maailmanlaajuiseen kyselyyn, johon vastasi tänä vuonna 1 073 yritystä. Pohjoismaisessa vertailuryhmässä kyselyyn vastasi 21 yritystä, joiden joukossa Spondan sijoitus oli neljän parhaan joukossa. Leadership-tason Sponda on saavuttanut nyt kolmena peräkkäisenä vuonna. Sponda osallistui CDP-arviointiin jo kuudennen kerran.

”Kestävä kehitys ja ilmastonmuutoksen vastainen työ on ollut olennainen osa Spondan toimintaa jo vuodesta 2009, jolloin Spondan energiatehokkuusohjelmakin käynnistettiin. Toteutamme kiinteistöissämme vuosittain toimenpiteitä energiantehokkuuden parantamiseksi ja seuraamme kiinteistöjemme kulutuksen kehitystä aktiivisesti. Oman energiatehokkuusohjelmamme lisäksi olemme sitoutuneet Suomen kiinteistöalan vapaaehtoiseen energiatehokkuussopimukseen vuosille 2017 – 2025,” Koivula kertoo.

CDP arvioi maailmanlaajuisesti yritysten toimenpiteitä ilmastoriskien torjumiseksi. Voittoa tavoittelemattomassa ja riippumattomassa CDP Climate -raportoinnissa mitataan yritysten kasvihuonekaasupäästöjä, päästötavoitteita, toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi, ilmastonmuutoksen liiketoimintariskejä ja -mahdollisuuksia sekä näiden raportointia. CDP edustaa 803 institutionaalista sijoittajaa, joiden hallinnassa on 100 000 miljardin dollarin omaisuus maailmanlaajuisesti.

Lisää Spondan vastuullisuudesta voi lukea kotisivuilta: https://www.sponda.fi/vastuullisuus

Sponda Oyj 


Lisätietoja: Hannamari Koivula, ympäristövastuupäällikkö, puh. 040 581 9921

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,8 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.