• Julkaisut
  • Sponda Oyj: Tampereen ydinkeskustaan rakentuva kauppakeskus Ratina harjakorkeudessa

Sponda Oyj: Tampereen ydinkeskustaan rakentuva kauppakeskus Ratina harjakorkeudessa

Sponda Oyj                                               
Lehdistötiedote                    
11.5.2017 klo 11:00

Tampereen ydinkeskustaan rakentuva kauppakeskus Ratina harjakorkeudessa

Tampereen ydinkeskustaan keväällä 2018 avautuva Spondan kauppakeskus Ratina viettää tänään harjannostajaisiaan. Tampereen suurin kauppakeskus käsittää yhteensä 53 000 neliömetriä liike- ja palvelutilaa sekä yli 150 liikettä.

”Keväällä 2015 käynnistynyt kauppakeskuksen rakentaminen on edennyt hienosti aikataulussaan ja vuoden kuluttua vietämme jo tämän historiamme suurimman kiinteistökehityshankkeen avajaisia. Kauppakeskus tulee toimimaan koko Pirkanmaan monipuolisena vapaa-ajan ja viihtymisen keskuksena”, kertoo Spondan toimitusjohtaja Kari Inkinen.

Kauppakeskuksen maamerkkinä toimii 45 metrin korkeuteen kohoava Periskooppi, josta on upeat maisemat Tampereen keskustaan ja Tammerkoskeen. Ratinaan rakentuu myös moderni pysäköintilaitos 1215 autolle.  Keskeisen sijaintinsa ansiosta Ratinaan on helppo saapua kävellen, pyörällä, autolla tai julkisilla kulkuvälineillä.

Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 240 miljoonaa ja maaliskuun loppuun mennessä siihen on investoitu noin 124 miljoonaa euroa. Uuden kauppakeskusosan ennakkovuokrausaste on noin 58 prosenttia. Kauppakeskuksen yhteydessä on kaksi pääosin toimisto- ja palvelukäyttöön tarkoitettua funkkiskiinteistöä, jotka peruskorjataan. Koko kohteen ennakkovuokrausaste on nyt noin 47 prosenttia.

Ratina tuo Pirkanmaalle uusia toimijoita
Kauppakeskus Ratinaan on tulossa niin tuttuja brändejä kuin täysin uusia toimijoita, joita ei Tampereella ole aiemmin ollut. Tavoitteena on luoda Ratinaan Pirkanmaan kattavin kokonaistarjonta. Kauppakeskukseen on tulossa muun muassa noin 17 000 neliötä muotia, noin 6 000 neliötä kahvila- ja ravintolatoimijoita, kaksi isoa päivittäistavarakauppaa, useita kodin- ja vapaa-ajan liikkeitä sekä kauneus- ja terveyspalveluita. Kattavan palvelu- ja ravintolatarjonnan lisäksi kauppakeskus toimii erinomaisena kohtaamispaikkana ja näyttämönä erilaisille tapahtumille.

”Kauppakeskus ja sitä ympäröivät alueet tarjoavat erinomaiset puitteet monipuoliseen viihtymiseen, ostoksien tekemiseen ja tapahtumista nauttimiseen. Haluamme olla osaltamme luomassa uutta kaupunkikulttuuria Tampereelle. Parhaillaan neuvottelemme yhteistyömahdollisuuksista eri tahojen kanssa tarjotaksemme mahdollisimman monipuolisia tapahtumia”, sanoo Ratinan kauppakeskuspäällikkö Mervi Ahola.

Ympäristövaikutusten minimointi on otettu Ratinassa huomioon jo rakentamisaikana, sillä kaikki työmaalla käytetty sähkö on uusiutuvaa. Kauppakeskuksen jäähdytyksessä tullaan hyödyntämään Ratinan suvannon läpi virtaavia viileitä vesimassoja ja kauppojen kylmäkoneiden tuottama lämpö käytetään hyväksi kiinteistön lämmittämisessä. Myös sisätiloissa käytetty lämmin ilma hyödynnetään parkkitilojen lämmityksessä. Kauppakeskukselle on myönnetty suunnitteluvaiheen kansainvälinen Very Good -tason BREEAM®-ympäristösertifikaatti. Sertifiointityö jatkuu rakentamisvaiheessa.

Ratinan lisäksi Sponda omistaa Suomessa viisi muuta kauppakeskusta. Kauppakeskusten vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 202 000 neliömetriä ja ne sijaitsevat Helsingin, Tampereen ja Oulun alueilla.

Sponda Oyj 


Lisätietoja: Kari Inkinen, toimitusjohtaja, 0400 402 653
                 

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,8 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.

Release attachment: