• Julkaisut
  • Sponda Oyj: Mikrokerrostalo Tikku nousee Helsingin ydinkeskustaan Helsinki Design Weekin ja Spondan yhteistyönä

Sponda Oyj: Mikrokerrostalo Tikku nousee Helsingin ydinkeskustaan Helsinki Design Weekin ja Spondan yhteistyönä

Sponda Oyj                                               
Lehdistötiedote                    
7.9.2017 klo 10:00

Mikrokerrostalo Tikku nousee Helsingin ydinkeskustaan Helsinki Design Weekin ja Spondan yhteistyönä

Helsingin Keskuskadulle nousee torstaina 7.9. parkkiruudun kokoinen mikrokerrostalo, joka on nähtävillä Helsinki Design Weekin aikaan 7.9.-17.9. Arkkitehti Marco Casagranden suunnittelema, yhdessä yössä rakennettava Tikku ottaa kantaa tulevaisuuden kaupunkisuunnitteluun, sillä kaupunkien tiivistyessä on löydettävä entistä ketterämpiä rakennusmuotoja ja tilaratkaisuja.

Sponda on toteuttanut Tikkuun urbaanin työtilan yhdessä Helsinki Design Weekin kanssa ja se on osa HDW HOP -installaatioiden sarjaa.

”Tikku demonstroi oivaltavalla tavalla kaupunkien kehittymistä ja tulevaisuuden visiota erilaisten tilojen yhdistämisestä. Tiivis kaupunkiympäristö, jossa eri toiminnot sekoittuvat, tarjoaa mahdollisuuksia myös yhteisöllisyyden kehittämiseen ja tuo eloa kaupunkiin, kun rakennuksilla on käyttöä työaikojen ulkopuolellakin. Mikrokerrostalo näyttää meille mallia tulevaisuudesta”, sanoo Spondan markkinointi- ja brändipäällikkö Anita Riikonen.

Sponda on mukana kaupunkien kehittämisessä omistamiensa kiinteistöjen myötä, ja haluaa osaltaan olla myös elävöittämässä kaupunkikeskustoja. ”Tikku-installaatio on oiva esimerkki siitä, kuinka erilaiset toimijat voivat yhteistyössä luoda uusia innovaatioita kaupunkilaisten iloksi”, jatkaa Anita Riikonen.

Tikun toiseen kerrokseen rakentuu tulevaisuuden työtila, jossa spondalaiset, Spondan vuokralaiset sekä yhteistyökumppanit tulevat työskentelemään Helsinki Design Weekin aikaan. Mikrokerrostalon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee asuintila ja talon kolmanteen kerrokseen on toteutettu kattopuutarha. CLT-massiivipuurakenteesta valmistettu Tikku on rakennettu Kuhmon Woodpoliksessa.

Sponda Oyj 


Lisätietoja: Anita Riikonen, markkinointi- ja brändipäällikkö, 040 833 3804

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,8 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.

Release attachment: