• Julkaisut
  • Sponda Oyj: Makkaratalon näyttävä KITE+DART-tilataideteos valmistunut

Sponda Oyj: Makkaratalon näyttävä KITE+DART-tilataideteos valmistunut

Sponda Oyj                                               
Lehdistötiedote                    
17.05.2017 klo 13:30

Sponda Oyj: Makkaratalon näyttävä KITE+DART-tilataideteos valmistunut

Sponda Oyj ja Kauppakeskus Citycenter järjestivät Makkaratalon 50-vuotisjuhlien kunniaksi suunnittelukilpailun taidealan opiskelijoille helsinkiläisille rakkaan makkaran pukemisesta juhla-asuun. Tuomaristo valitsi maamerkkirakennuksen uloketta kaunistamaan KITE+DART-nimisen teoksen, joka on ripustettu paikoilleen.

KITE+DART-teoksen on suunnitellut muotoilun opiskelija Eveliina Juuri Aalto-yliopistosta. Sen geometrinen kuvio on saanut muotonsa Keskuskadun kivilaatoituksesta, jonka kahdesta laatasta muodostuvaa kuviota kutsutaan Penrosen laatoitukseksi. Teos on toteutettu kierrätetyistä mainoslakanoista ja 170 mkokoisia lakanoita upposi 200 metriä pitkään teokseen kuusi kappaletta. Mainoslakanat tarjosi ja ripustuksen toteuttaa Wahlström Image Oy.

”Teos on koottu 132 palasta, joihin on tehty kuvio vesileikkaamalla. Yhden palan koko on 1,6 x 3 metriä, joten onneksi sain kavereilta apua palojen leikkaamiseen irti mainoslakanoista. Vesileikkauksen jälkeen paloihin ompelutettiin kovikenauhat turvallista kiinnitystä varten. Toteutus oli vaativa, sillä makkarassa on paljon pinta-alaa”, kertoo Eveliina Juuri.

KITE+DART-tilataideteos julkistetaan virallisesti 18.5. Ihana Helsinki -kaupunkifestivaalin yhteydessä ja se on esillä keskustan paraatipaikalla elokuun loppuun saakka.

”Minulle on opiskelijana tosi iso juttu, että pääsin tekemään näin keskeiselle ja näkyvälle paikalle teoksen. Odotan mielenkiinnolla palautetta. Olen itse tyytyväinen lopputulokseen, vaikka toteutusvaiheessa suunnitelmaan piti tehdä pieniä muutoksia, niin lopputulos vastaa näkemystäni ja edustaa omaa tyyliäni”, Juuri sanoo.

Perjantaina ja lauantaina 19.-20.5. kauppakeskus Citycenterissä vietetään urbaania kauppakeskusfestaria. Makkarafestareilla on luvassa hauskaa kaikilla mausteilla; ruokaa, esiintyjiä, shoppailua ja tarjouksia Makkaratalon täydeltä. Lavalle nousevat mm. Diandra, Nikke Ankara ja Herbalisti.

Sponda Oyj 


Lisätietoja: Tiina Fågel, Citycenterin kauppakeskuspäällikkö, 050 427 4091
                  Marianna Viirre, Citycenterin markkinointipäällikkö, 040 566 1858

Vuonna 1967 valmistuneessa ja 2013 uudistetussa Makkaratalossa toimii kauppakeskus Citycenter, jonka omistaa Sponda Oyj. Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,8 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.