• Julkaisut
  • Sponda Oyj: Makkaratalon makkarasta tilataideteos juhlavuoden kunniaksi

Sponda Oyj: Makkaratalon makkarasta tilataideteos juhlavuoden kunniaksi

Sponda Oyj                                               
Lehdistötiedote                    
17.02.2017 klo 10:15

Sponda Oyj: Makkaratalon makkarasta tilataideteos juhlavuoden kunniaksi

Kauppakeskus Citycenter ja Sponda Oyj tekevät Makkaratalon 50-vuotisjuhlien kunniaksi urbaanin kaupunkiteon ja pukevat helsinkiläisille rakkaan makkaran juhla-asuun koko kesäksi. Luovia ideoita Viljo Revellin ja Heikki Castrénin 1967 suunnitteleman maamerkkirakennuksen ulokkeen, eli tuttavallisemmin makkaran, pukemiseksi juhla-asuun on etsitty taidealan opiskelijoille järjestetyn kilpailun kautta. Kilpailuun osallistui kaikkiaan huimat 16 tiimiä eri taidealan oppilaitoksista.

Toteutettavan kukitusidean valitsee tuomaristo maaliskuun alussa. Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan citycenter50.fi-juhlavuosisivustolla 21.2.-7.3. välisenä aikana. Kilpailussa jaetaan yksi pääpalkinto, 10 000 euroa ja voittaja julkistetaan viikolla 10.

Kierrätysmateriaaleista toteutettava, 200 metriä pitkä tilataideteos julkistetaan 18.5. Ihana Helsinki -kaupunkifestivaalin yhteydessä ja se on esillä keskustan paraatipaikalla elokuun loppuun saakka.

”Makkaratalo on olennainen osa Helsingin kaupunkikuvaa. Makkaraa ei voinut ohittaa, kun mietimme tapoja viettää Citycenterin 50-vuotisjuhlavuotta. Oli hienoa huomata, miten innokkaasti taidealan opiskelijat lähtivät mukaan ideoimaan makkaralle sen arvoista juhla-asua. Näyttävä kukitus symboloi sekä uudistuvaa kauppakeskusta että helsinkiläisten yhteistä maamerkkiä. Haluamme juhlistaa Makkarataloa, aitoa stadilaista ladya, pukemalla kuuluisat kurvit juhlapukuun”, kertoo Citycenterin kauppakeskuspäällikkö Tiina Fågel. 
  

Sponda Oyj 


Lisätietoja: Tiina Fågel, Citycenterin kauppakeskuspäällikkö, 050 427 4091
Marianna Viirre, Citycenterin Markkinointipäällikkö, 040 566 1858

Vuonna 1967 valmistuneessa ja 2013 uudistetussa Makkaratalossa toimii kauppakeskus Citycenter, jonka omistaa Sponda Oyj. Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,8 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.