• Julkaisut
  • Sponda Oyj: KITE+DART-tilataideteos juhlistaa Helsingin kuuluisinta makkaraa

Sponda Oyj: KITE+DART-tilataideteos juhlistaa Helsingin kuuluisinta makkaraa

Sponda Oyj                                               
Lehdistötiedote                    
10.3.2017 klo 10:00

Sponda Oyj: KITE+DART-tilataideteos juhlistaa Helsingin kuuluisinta makkaraa

Sponda Oyj ja kauppakeskus Citycenter järjestivät Makkaratalon 50-vuotisjuhlien kunniaksi suunnittelukilpailun taidealan opiskelijoille. Kilpailulla etsittiin luovia ideoita helsinkiläisille rakkaan makkaran pukemiseen juhla-asuun. Voittaja on nyt valittu: Viljo Revellin ja Heikki Castrénin 1967 suunnitteleman maamerkkirakennuksen uloketta, makkaraa, kaunistaa ensi kesänä KITE+DART-niminen teos (suom. leija ja nuoli).

KITE+DART-teoksen on suunnitellut muotoilun opiskelija Eveliina Juuri Aalto-yliopistosta. Sen geometrinen kuvio on saanut muotonsa Makkaratalon koristekivestä ja Keskuskadun kivilaatoituksesta, jonka kahdesta laatasta muodostuvaa kuviota kutsutaan Penrosen laatoitukseksi.

”Historiallisen Keskuskadun ja Citycenterin yhdistävä teos toimii hyvin ympäristössä, missä ihmiset ja kulkureitit kohtaavat ja risteävät. Verkkomainen rakenne tukee tätä ideaa ja parhaimmassa tapauksessa se tarjoaa katsojalle tilaisuuden oivaltaa, miten muotokieli toistuu viereisellä Keskuskadulla ja Makkaratalon koristuksessa”, sanoo Eveliina Juuri.

Voittajatyön valitsi tuomaristo, johon kuuluivat Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja Stuba Nikula, Kiasman intendentti Marja Sakari, HK Scanin markkinointijohtaja Mikko Järvinen, markkinointijohtaja Jere Teutari MTV:ltä, toimituspäällikkö Mikko Räsänen Bauer Medialta ja yrityssuunnittelu- ja sijoittajasuhdejohtaja Pia Arrhenius Spondalta.

Tuomaristo löysi voittajateoksen visuaalisuudesta yhtymäkohtia Makkaratalon ja kauppakeskus Citycenterin historiaan ja ajan hengessä elämiseen. ”KIDE+DART on päättymätön kuvio, joka ei toista itseään, kuten ei Citycenterkään”, kertoo Stuba Nikula.

Yleisöllä oli mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan citycenter50.fi-juhlavuosisivustolla ja KIDE+DART oli myös yleisöäänestyksen voittaja.

Kilpailussa jaettiin yksi pääpalkinto, 10 000 euroa. Kierrätysmateriaaleista toteutettava, 200 metriä pitkä tilataideteos julkistetaan 18.5. Ihana Helsinki -kaupunkifestivaalin yhteydessä ja se on esillä keskustan paraatipaikalla elokuun loppuun saakka.

Sponda Oyj 


Lisätietoja: Tiina Fågel, Citycenterin kauppakeskuspäällikkö, 050 427 4091
                  Marianna Viirre, Citycenterin markkinointipäällikkö, 040 566 1858

Vuonna 1967 valmistuneessa ja 2013 uudistetussa Makkaratalossa toimii kauppakeskus Citycenter, jonka omistaa Sponda Oyj. Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,8 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.

Release attachment: