• Julkaisut
  • Sponda Oyj: Kauppakeskus Ratina avaa ovensa 19.4.2018

Sponda Oyj: Kauppakeskus Ratina avaa ovensa 19.4.2018

ponda Oyj                                               
Lehdistötiedote                    
27.09.2017 klo 08:00

Sponda Oyj: Kauppakeskus Ratina avaa ovensa 19.4.2018

Tampereen suurin ja korkealuokkaisin kauppakeskus, kauppakeskus Ratina, avaa ovensa ensi vuonna huhtikuun 19. päivä. Ainutlaatuisella paikalla Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva kauppakeskus Ratina tulee toimimaan koko Pirkanmaan monipuolisena vapaa-ajan ja viihtymisen keskuksena. Kokonaisuus käsittää yhteensä noin 53 000 neliömetriä liike- ja palvelutilaa sekä yli 150 liikettä.

”Kauppakeskus Ratina tulee tarjoamaan niin tuttuja brändejä kuin täysin uusia toimijoita, joita ei Tampereella ole aiemmin nähty. Viimeisimpiä tulokkaita ovat New Yorker, Gant, Boomerang ja Espresso House. Aiemmin tulonsa ovat varmistaneet muun muassa Lidl, K-Supermarket, H&M, KappAhl, Lindex, Luhta Brand Store, Top-Sport, Finlayson, Vallila Interior, Clas Ohlson, Kicks kosmetiikka ja The Body Shop. Syksyn aikana vuokralaisjulkistuksia tulee vielä lisää”, kertoo Spondan Kauppakeskukset-liiketoimintayksikön johtaja Henrik Stadigh.

Kauppakeskus sisältää muun muassa noin 17 000 neliötä muotia, noin 6 000 neliötä kahvila- ja ravintolatoimijoita, kaksi isoa päivittäistavarakauppaa, useita kodin- ja vapaa-ajan liikkeitä sekä kauneus- ja terveyspalveluita. Kattavan palvelu- ja ravintolatarjonnan lisäksi kauppakeskus toimii erinomaisena kohtaamispaikkana ja näyttämönä erilaisille tapahtumille.

”On ollut hienoa nähdä erilaisten tapahtumien ja tempausten myötä, että pirkanmaalaiset ovat jo nyt ottaneet Ratinan omakseen. Avajaispäivästä teemme pirkanmaalaisten juhlan ja toivotamme kaikki tervetulleeksi upeaan keskukseemme”, jatkaa Stadigh.

Kauppakeskuskokonaisuus käsittää uudisrakennuksen lisäksi kaksi entisöitävää funkkisrakennusta, jotka saneerataan vanhaa kunnioittaen. Ratinaan rakentuu myös pysäköintilaitos, josta löytyy paikoitustilaa 1215 autolle. Keskeisen sijainnin ansiosta kauppakeskus Ratinaan on helppo saapua kävellen, pyörällä, autolla tai julkisilla kulkuvälineillä sekä rakennuksesta toiseen voi kulkea säältä suojassa sisätilojen kautta.

Kauppakeskuksen rakentaminen käynnistyi huhtikuussa 2015 ja rakentaminen on edennyt suunnitellun aikataulun mukaisesti. Ratina on Spondan suurin kiinteistökehityshanke ja sen kokonaisinvestointi tontteineen on noin 240 miljoonaa euroa.

Ympäristövaikutusten minimointi on otettu Ratinassa huomioon jo rakentamisaikana, sillä kaikki työmaalla käytetty sähkö on uusiutuvaa. Kauppakeskuksen jäähdytyksessä tullaan hyödyntämään Ratinan suvannon läpi virtaavia viileitä vesimassoja ja kauppojen kylmäkoneiden tuottama lämpö käytetään hyväksi kiinteistön lämmittämisessä. Myös sisätiloissa käytetty lämmin ilma hyödynnetään parkkitilojen lämmityksessä. Kauppakeskukselle on myönnetty suunnitteluvaiheen kansainvälinen Very Good -tason BREEAM®-ympäristösertifikaatti ja sertifiointityö jatkuu rakentamisvaiheessa.

Ratinan lisäksi Sponda omistaa Suomessa viisi muuta kauppakeskusta. Kauppakeskusten vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 202 000 neliömetriä ja ne sijaitsevat Helsingin, Tampereen ja Oulun alueilla.

Sponda Oyj 


Lisätietoja: Henrik Stadigh, liiketoimintajohtaja, Kauppakeskukset, 050 324 2800
                Veli-Pekka Tanhuanpää, liiketoimintajohtaja, Kiinteistökehitys, 040 700 9646
                

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,8 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.

Release attachment: