• Julkaisut
  • Sponda Oyj: Kauppakeskus Citycenterille BREEAM -ympäristösertifikaatti

Sponda Oyj: Kauppakeskus Citycenterille BREEAM -ympäristösertifikaatti

Sponda Oyj                                               
Lehdistötiedote                    
19.09.2017 klo 9:30

Sponda Oyj: Kauppakeskus Citycenterille BREEAM -ympäristösertifikaatti

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevalle kauppakeskus Citycenterille on myönnetty BREEAM In-Use Very Good -tason ympäristösertifikaatti. Sertifiointi koskee kiinteistön teknisiä ominaisuuksia sekä ylläpitoa. Spondalla on elokuuhun 2017 mennessä 15 sertifioitua kiinteistöä sekä useita käynnissä olevia sertifiointiprojekteja.

”Citycenter Makkaratalossa viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan ja on hienoa, että tämän ikäluokan arvorakennus saavuttaa näin erinomaisen tuloksen sertifioinnissa. Citycenterissä on tehty toimenpiteitä esimerkiksi energiatehokkuuden kehittämiseksi sekä veden kulutuksen vähentämiseksi. Kauppakeskuksen sijainti kaupungin keskustan ytimessä on ihanteellinen ja mahdollistaa erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet”, kertoo Spondan ympäristövastuupäällikkö Hannamari Koivula. Hankkeen BREEAM-sertifioinnin ohjaamisesta ja auditoinnista vastasi Green Building Partners.

Ympäristösertifikaatin sekä energiatehokkuuteen liittyvien toimenpiteiden lisäksi Citycenterissä on tämän vuoden aikana uudistettu konseptia. Näkyvin muutos tulee olemaan ravintolakokonaisuuden avautuminen loppuvuodesta 2017. Kokonaisuus käsittää yli 1000 neliötä ravintoloita street foodista klassikoihin.

”Kauppakeskuksista on tullut kaupunkilaisten olohuoneita ja ajanviettopaikkoja, joten ravintola- ja kahvilatarjonnan laajentamisella vastaamme kuluttajien toiveisiin. Myös Asematunneliin on avautumassa syksyn aikana useampi uusi ravintola- ja kahvilatoimija, kuten Cacik ja Espresso House. Uudistetun konseptin lisäksi meillä on siis tarjota kattava setti uusia toimijoita asiakkaiden iloksi”, kertoo Citycenterin kauppakeskuspäällikkö Tiina Fågel.


Lisätietoja: Hannamari Koivula, ympäristövastuupäällikkö, 040 581 9921
                 Tiina Fågel, kauppakeskuspäällikkö, 050 427 4091

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,8 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.

Release attachment: