• Julkaisut
  • Sponda myy Vuosaaren satamassa sijaitsevat kiinteistöt

Sponda myy Vuosaaren satamassa sijaitsevat kiinteistöt

Sponda myy Vuosaaren satamassa sijaitsevat kiinteistöt

Sponda Oyj                      
Pörssitiedote
11.11.2015, klo 17:15

Sponda myy Vuosaaren satamassa sijaitsevat kiinteistöt

Sponda Oyj on allekirjoittanut tänään Spondan omistamien Vuosaaressa sijaitsevien kiinteistöjen, eli Vuosaaren Logistiikkakeskus Koy:n, Vuosaaren Porttikeskus Koy:n ja Vuosaari Service Center Koy:n osakkeiden kauppaa koskevan sopimuksen Tellurium Investment S.à r.l:n kanssa, joka on osa Blackstone Real Estate Partners Europe IV:ta.

Spondan osakkeista saama kauppahinta on noin 100 milj. euroa, mikä vastaa vuoden 2015 kolmannen neljänneksen arvostusta. Kauppahintaa voidaan tarkistaa tavanomaisten ehtojen mukaisesti. Kaupan odotetaan toteutuvan 16.12.2015 mennessä.

Spondan rakennuttama Vuosaaren sataman logistiikkakeskus koostuu 65 000 kerrosneliön logistiikka-alueesta sekä Porttikeskuksesta, joka on laajuudeltaan noin 15 000 kerrosneliömetriä, ja 4 300 kerrosneliön Vuosaari Service Centeristä.

Nyt sovittu Vuosaaren logistiikkakiinteistöjen myynti on osa Spondan strategiaa, minkä mukaan Sponda myy omistamansa logistiikkakiinteistöt.

Sponda Oyj

Hallitus

Lisätietoja:
Kari Inkinen, toimitusjohtaja, +358 400 402 653
Pia Arrhenius, yrityssuunnittelu- ja sijoittajasuhdejohtaja, +358 40 527 4462

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,2 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.