• Julkaisut
  • Sponda kiinteistöalan GRESB vastuullisuustutkimuksen Sector Leader vuonna 2019

Sponda kiinteistöalan GRESB vastuullisuustutkimuksen Sector Leader vuonna 2019

Sponda Oyj                                                Lehdistötiedote                                           10.9.2019 klo 10.30

Sponda kiinteistöalan GRESB vastuullisuustutkimuksen Sector Leader vuonna 2019

Sponda sijoittui kansainvälisessä vastuullisuuden Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) – tutkimuksessa Euroopan parhaaksi kiinteistöalan yritysten joukossa ja valittiin vuoden 2019 Sector Leaderiksi. Tämä osoittaa erinomaista kestävän kehityksen johtajuutta ja kehittymistä kiinteistöalan sektorilla. Sponda saavutti arvioinnissa täydet viisi tähteä ja jo seitsemättä vuotta peräkkäin Green Star -tunnustuksen vastuullisesta työstään.

Sponda on jokaisella tutkimuksen osa-alueella kärkisijoilla. Erityisen hyvät tulokset Sponda sai ympäristösertifioinneista, riskien ja mahdollisuuksien tunnistamisesta ja hallinnasta, sidosryhmäyhteistyöstä, vastuullisuuden johtamisesta ja toimintavoista sekä kiinteistökehityksen ympäristövastuusta.

Sponda paransi tänä vuonna tulostaan lähes jokaisella tutkimuksen osa-alueella, ja kokonaistulos parani seitsemällä pisteellä. Selkeitä edistysaskelia Sponda otti muun muassa vastuullisuuden riskien ja mahdollisuuksien hallinnassa, kiinteistöjen ympäristösertifioinneissa sekä sidosryhmävuorovaikutuksessa.

”Tämä kansainvälinen tunnustus on osoitus siitä, että teemme oikeita asioita vastuullisuuden eteen. Vastuullisuustyömme perustuu pitkäntähtäimen kokonaisvaltaiseen elinkaariajatteluun, ja otamme kaikessa tekemisessämme huomioon ympäristövastuunäkökulman. Olen iloinen, että vastuullisuustyömme saa jälleen kerran näin merkittävää tunnustusta”, kertoo Spondan vastuullisuuspäällikkö Pirkko Airaksinen.

GRESB-tutkimuksella mitataan kiinteistöalan yritysten toimintaa kestävän kehityksen edistämiseksi. Vuodesta 2009 käytössä ollut arviointi kattaa kaikki yritysvastuun osa-alueet ja yrityksiä arvioidaan kokonaisvaltaisesti yhtiötason vastuullisuuden johtamisesta, kiinteistöjen ympäristötehokkuudesta, sidosryhmäyhteistyöstä, riskienhallinnasta sekä kiinteistökehityksen vastuullisuudesta.

GRESBin osallistujamäärä on kasvanut vuosittain ja tänä vuonna arviointiin osallistui 964 yhtiötä ja rahastoa 65 maasta.

Sponda Oyj

Lisätietoja: Pirkko Airaksinen, vastuullisuuspäällikkö, puh. 040 922 4220, pirkko.airaksinen@sponda.fi