Sponda avaa uuden MOWn Tampereelle

Sponda Oyj                                                                     
Lehdistötiedote                    
17.1.2018 klo 11:15

Sponda avaa uuden MOWn Tampereelle

Spondan palkittu coworking-konsepti MOW (Mothership Of Work) laajenee, kun Sponda avaa syksyllä 2018 uuden coworking-tilan Tampereelle, Ratinan kauppakeskukseen.

Ratinan MOW tulee tarjoamaan joustavat työtilat Tampereen parhaalla paikalla noin 300 yrittäjälle ja työntekijälle. Coworking-tilat toteutetaan täysin uudistettuun vanhan Autotuonnin funkkiskiinteistöön, josta on suora yhteys Ratinan kauppakeskukseen. Kaksikerroksiseen tilaan rakennetaan MOWille tuttuun tapaan avoimia lounge-tiloja, rauhallisempia omia työpisteitä sekä neuvottelu- ja tapahtumatiloja. Myös MOWn palvelut toimistotekniikasta IT-tukeen ja aulapalveluihin ovat kaikkien tiloissa toimivien ihmisten käytettävissä.

Ratinaan avattava MOW on Spondan ensimmäinen kauppakeskukseen sijoittuva coworking-tila, jonka puitteissa MOWn toimintaympäristö laajenee entisestään. Tampereen hybridikonsepti tuo MOWn uudella tavalla lähelle ihmisiä ja palveluita. Spondalla on ennestään jo kaksi MOWia Helsingissä: kaupungin luovassa keskustassa Pieni Roobertinkadulla sekä suurten firmojen suosimassa Ruoholahdessa.

Spondan yrityssuunnittelu- ja liiketoimintajohtaja Pia Arrhenius uskoo MOWn tuovan täysin uutta särmää Tampereen toimitilatarjontaan. ”Tampere on suurena kasvukeskuksena meille loistava kaupunki coworking-konseptimme laajentamiseen. Tampereella on paljon pieniä ja suuria yrityksiä, ja MOW on täydellinen kohtauspaikka näille yrityksille. Ratinan MOWsta tulee huippuyrittäjien hubi kaupungin parhaalla paikalla, jossa on kaikki modernin toimiston valmiit palvelut. Samalla tila kytkeytyy osaksi elävää kauppakeskusta ja sen palveluita, kaikki tarvittava on siis saman katon alla”, Arrhenius kertoo.

Vahva panostus yhteisöllisten ja joustavien toimitilojen tulevaisuuteen

Spondalla uskotaan vahvasti joustavien ja yhteisöllisten työtilojen kysynnän kasvuun. Yhtiössä onkin tehty merkittäviä panostuksia helmikuussa kaksi vuotta täyttävään coworking-liiketoimintaan uusien MOWien avaamisen ohessa. Coworking-tilat saivat oman liiketoimintayksikkönsä tämän vuoden alussa, ja Pia Arrhenius nimitettiin samalla yksikön johtajaksi. Arrhenius on luotsannut Spondan MOW-konseptia alusta alkaen ja näkee työelämän murroksen merkittävänä ajurina toimitilamarkkinoiden muutokselle.

”Toimitilamarkkinoilla puhutaan paljon tulevaisuuden työelämästä, mutta työn murros on jo käynnissä. Me Spondalla haluamme rohkeasti luoda uusia työnteon tiloja ja tapoja. Yritykset tarvitsevat joustavia tiloja, joihin ei tarvitse sitoutua vuosiksi ja joissa tarpeelliset palvelut on mietitty valmiiksi. Pienyrittäjät ja työntekijät puolestaan kaipaavat etätyön sijaan ympärilleen yhteisön, joka tukee ja auttaa omassa työssä. Juuri sitä MOW on”, Arrhenius toteaa.

Ratinan MOWn syksyisen avauksen tarkempi ajankohta tullaan julkaisemaan myöhemmin. Tampereen ydinkeskustaan 19.4.2018 avautuva Ratina on Tampereen suurin kauppakeskus sekä merkittävä yrityselämän ja palveluiden keskittymä.

Lisätietoja: Pia Arrhenius, Liiketoimintajohtaja, Yrityssuunnittelu ja Coworking, +358405274462

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,9 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.

Release attachment: