• Julkaisut
  • Sponda avaa Kauppakeskus Ratinan Tampereella huomenna – yli kolmannes liikkeistä uusia Tampereella

Sponda avaa Kauppakeskus Ratinan Tampereella huomenna – yli kolmannes liikkeistä uusia Tampereella

Sponda Oyj                              
Lehdistötiedote            
18.4.2018 klo 12:30

Sponda avaa Kauppakeskus Ratinan Tampereella huomenna – yli kolmannes liikkeistä uusia Tampereella

Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan omistama Kauppakeskus Ratina avataan huomenna torstaina 19.4. Tampereen ydinkeskustassa. Tampereen uusimman ja suurimman kauppakeskuksen avajaisiin torstaina odotetaan lähes 50 000 kävijää.

”Olemme äärimmäisen ylpeitä ja iloisia siitä, että saamme avata upean Kauppakeskus Ratinan huomenna ja toivottaa asiakkaat ympäri Suomea tervetulleeksi juhlimaan kanssamme. Ratina tuo Tampereen ydinkeskustaan kaupungin suurimman ja korkeatasoisimman palvelukeskittymän, jossa nyt avaavista yli sadasta liikkeestä yli kolmannes on uusia toimijoita Tampereella. Tilojen kysyntä on ollut vilkasta, ja useat kaupalliset toimijat ovat pitäneet Ratinaa loistavana tilaisuutena avata ensimmäinen liikkeensä Tampereella”, Spondan kauppakeskusyksikön liiketoimintajohtaja Henrik Stadigh toteaa.

Luvassa erikoistarjouksia ja suosikkiesiintyjiä

Kauppakeskus Ratinan avajaisia vietetään torstaista sunnuntaihin 19. – 22.4. Avajaisjuhlat alkavat torstaiaamuna perinteisellä nauhan leikkauksella kello 9:55, jonka jälkeen kauppakeskuksen ovet avataan yleisölle kello 10. Avajaisjuhlissa kauppakeskus on neljän päivän ajan täynnä tapahtumia ja ohjelmaa kaikenikäisille, ja shoppailijoille on luvassa houkuttelevia erikoistarjouksia.

Avajaisten esiintyjinä nähdään suomalaisia huippuartisteja. Torstain pääesiintyjinä Ratinassa nähdään Emma-gaalassa vuoden tulokkaana palkittu Leo sekä vuoden naissolisti Evelina. ABREU vetää perjantaina kauppakeskuksessa akustisen minikeikan, ja yleisöä viihdyttävät myös muun muassa ilmapallotaituri JP Pirinen sekä Aleksanteri Hakaniemi. Lauantaina lavalla nähdään lasten suosikki Hevisaurus sekä The Voice of Finland -finalistit. Sunnuntaina Ratinassa esiintyvät Ryhmä Hau, Duudsonien Jarppi ja HP sekä Mikko Harju. Avajaisten tarkemman aikataulun ja tarjoukset voi tarkistaa Ratinan nettisivuilta.

Helposti paikan päälle

Kauppakeskus Ratinan avajaisiin on helppo tulla. Kauppakeskus sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Ratinan suvannon rannassa, linja-autoaseman ja Tampereen stadionin vieressä. Ainutlaatuisen sijaintinsa ansiosta Ratinaan pääsee sujuvasti kävellen, pyörällä, julkisilla liikennevälineillä ja omalla autolla.

Kauppakeskus Ratina järjestää avajaispäivä torstain ajan maksuttoman bussikuljetuksen kauppakeskukseen Hervannasta ja Lentävänniemestä. Ratina-bussit liikennöivät tauotta Ratinaan ja takaisin ja ottavat asiakkaita kyytiin jokaiselta bussipysäkiltä reittinsä varrella. Bussien reitit voi tarkistaa Ratinan nettisivuilta.

Omalla autolla liikkuvat voivat puolestaan ajaa autonsa Tampereen keskustan suurimpaan pysäköintihalliin, P-Ratinaan, johon on sisään- ja uloskäynnit Tampereen valtatieltä ja Suvantokadulta. Kauppakeskus Ratina tarjoaa avajaisten kunniaksi kaikille kaksi tuntia ilmaista parkkiaikaa P-Ratinassa toukokuun loppuun saakka. P-Ratina aukeaa avajaispäivänä kello 9:00.

Kaupungin kasvua vauhdittamaan

Ratinan kauppakeskuksen kattava palvelutarjonta vastaa koko Pirkanmaan alueen nopeaan väestön ja ostovoiman kasvuun, ja tulee tarjoamaan työpaikan noin tuhannelle ihmiselle. Kauppakeskus tukee kaupungin kehitystä ja vetovoimaa myös asuinpaikkana ja matkailukohteena.

”Tampere on yksi Suomen vetovoimaisimmista kaupungeista ja maamme toiseksi nopeimmin kasvava kaupunkiseutu, jossa myös uusille palveluille on kasvavaa kysyntää. Ratina tuo uusia palveluita ja työpaikkoja ihmisten lähelle ja tarjoaa myös viihtyisän kohtaamispaikan kaupunkilaisten vapaa-ajanviettoon. Uskon että Ratina tulee olemaan uusi, tärkeä osa tamperelaista elämää ja kaupunkikulttuuria”, Stadigh kertoo.

Kauppakeskus Ratina käsittää 53 000 neliömetriä liike- ja palvelutilaa, joihin sijoittuu Tampereen kattavin päivittäistavaratarjonta, laajat muodin, sisustamisen, hyvinvoinnin ja vapaa-ajan palvelut sekä monipuolinen ravintolatarjonta. Kolmekerroksinen kauppakeskus koostuu uudisrakennus Ratinasta sekä 1930-luvun funkkiskiinteistöistä Ratinan Kulmasta ja Ranta-Ratinasta, jotka on entisöity vanhaa kunnioittaen. Uudisrakennus Ratinan korkeimmasta osasta, Periskoopista avautuu upea näkymä Tammerkoskelle.

Vetovoimainen kattaus kotimaisia ja kansainvälisiä brändejä

Kauppakeskus Ratinassa tulee toimimaan yli 140 liikettä, joista jopa yli 40 on täysin uutta toimijaa Tampereella.

Ratinan brändejä ovat muun muassa Zara, H&M, Monki, Alko, K-Supermarket Ratina, Lidl, BR-lelut, Suomalainen Kirjakauppa, Instrumentarium, Nissen, Silmäasema, Aarikka, The Body Shop, Esprit, Guess, Halonen, Lindex, New Yorker, Superdry, Gant, Kappahl, Luhta Brand Store, Top Sport, Kicks, Ego,  Clas Ohlson, Eurokangas, Finlayson, Granit, Vallila, Vepsäläinen, Värisilmä Showroom, Arto Rastaan Periscope, Espresso House, Hanko Sushi, Kotipizza, Kung Food Panda, Sandro Ratina ja Tortilla House.

Sponda Oyj Lisätietoja: Henrik Stadigh, liiketoimintajohtaja, kauppakeskukset, p. 050 324 2800

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,9 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä. www.sponda.fi

19.4.2018 avautuva Kauppakeskus Ratina on kohonnut Tampereen ydinkeskustaan Ratinan alueelle vilkkaiden liikenneväylien varrelle. Ratinan vaikutusalueella asuu noin 530 000 asukasta. 53 000 neliötä liike- ja palvelutilaa tarjoavasta Ratinasta tulee kaupungin isoin kauppakeskus, jossa on keskustan ylivoimaisesti kattavin päivittäistavaratarjonta. Ratinan 140 liikettä ja toriaukiot luovat ainutlaatuisen kaupunkitilan, jossa tehdään ostoksia, vietetään vapaa-aikaa ja viihdytään tapahtumissa. Ratinassa asioiminen on helppoa ja vaivatonta, kauppakeskukseen tulee muun muassa yli 1 200 pysäköintipaikkaa. Kauppakeskus Ratinan rakennuttaja on Sponda Oyj.  www.ratina.fi