• Julkaisut
  • Sponda allekirjoitti yhteensä 600 miljoonan euron syndikoidun luottosopimuksen

Sponda allekirjoitti yhteensä 600 miljoonan euron syndikoidun luottosopimuksen

Sponda Oyj                    
Pörssitiedote       
14.6.2016 klo 15:15

Sponda allekirjoitti yhteensä 600 miljoonan euron syndikoidun luottosopimuksen

Sponda Oyj allekirjoitti yhteensä 600 miljoonan euron syndikoidun luottosopimuksen. Sopimus sisältää 500 miljoonan euron lainan sekä 100 miljoonan euron luottoliimitin.

Syndikoitu vakuudeton luottosopimus on viisivuotinen. 500 miljoonan euron laina käytetään olemassa olevien, vuonna 2016 erääntyvien lainojen takaisinmaksuun ja yhtiön yleisiin rahoitustarpeisiin.  100 miljoonan euron luottolimiitillä jatketaan alun perin marraskuussa 2016 erääntyvää 100 miljoonan euron vastaavaa nostamatonta luottolimiittiä.

Syndikoidun luottosopimuksen ehdot vastaavat Spondan muiden lainojen ehtoja ja keskeiset kovenantit on sidottu omavaraisuusasteeseen ja korkokatekertoimeen.

Syndikoidun luoton pääjärjestäjinä toimivat Danske Bank A/S, Nordea Pankki Suomi Oyj, OP Yrityspakki Oyj, Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) ja Swedbank AB (publ) sekä järjestäjinä Aktia Pankki Oyj ja Helaba (Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale).

Nordea Pankki Suomi Oyj oli järjestelyn koordinaattori ja toimii myös laina-ajan agenttina.

Sponda Oyj

Kari Inkinen
toimitusjohtaja

Lisätietoja: Kari Inkinen, toimitusjohtaja, puh. 0400 402 653

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,7 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.