• Julkaisut
  • Rakennuslupa myönnetty: Sponda suunnittelee Mannerheimintie 14:ään vastuullista ja korkeatasoista toimisto- ja liiketilarakennusta

Rakennuslupa myönnetty: Sponda suunnittelee Mannerheimintie 14:ään vastuullista ja korkeatasoista toimisto- ja liiketilarakennusta

Sponda Oy                              Lehdistötiedote                       9.12.2022 klo 9.00

Rakennuslupa myönnetty: Sponda suunnittelee Mannerheimintie 14:ään vastuullista ja korkeatasoista toimisto- ja liiketilarakennusta

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda suunnittelee Helsingin ydinkeskustaan, osoitteeseen Mannerheimintie 14 uutta korkeatasoista toimisto- ja liiketilakiinteistöä, jossa ensiluokkainen design yhdistyy kestävän rakentamisen periaatteisiin. Helsingin kaupunki on myöntänyt uudisrakennukselle rakennusluvan, ja hankkeen aktiivinen markkinointi käynnistyy pian.

Mannerheimintie 14:n nykyinen toimisto- ja liikerakennus korvataan uudisrakennuksella, jonka laadukkaat toimisto- ja liiketilat vastaavat yritysten ja brändien sekä niiden työntekijöiden nykypäivän tarpeisiin ja odotuksiin. Modernit toimitilat voidaan joustavasti muuntaa eri käyttötarkoituksiin sopiviksi – avoimesta tilasta hybridityötä tukeviksi monitilatoimistoiksi ja elämyksellisiksi liiketiloiksi.

Noin 17 000 neliömetriä kattava rakennus tarjoaa yli 12 300 neliömetriä toimistotilaa sekä kuusi liiketilaa ja yhden ravintolatilan.

”Helsingin keskustassa on rajallinen määrä suuria, moderneja ja muunneltavia tiloja, jotka sopivat yritysten pääkonttoreiden ja lippulaivamyymälöiden tarpeisiin ja vaatimuksiin. Olen todella tyytyväinen, että kaupunki on hyväksynyt lupahakemuksemme, jonka myötä voimme kehittää yhdelle Helsingin keskeisimmistä paikoista, Mannerheimintie 14:ään huippuvastuullisen ja tiloiltaan joustavan toimisto- ja liiketilakiinteistön. Kestävää kehitystä edustava hankkeemme kehittää samalla kaupunkiympäristöä ja auttaa edistämään keskusta-alueen elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä”, sanoo Spondan toimitusjohtaja Christian Hohenthal.

Energiankulutukseltaan hiilineutraali ja kaupunkikuvaa kunnioittava uudisrakennus

Uusi rakennus tulee olemaan yksi Helsingin ydinkeskustan energiatehokkaimmista rakennuksista ja käytönaikaiselta energiankulutukseltaan hiilineutraali. Verrattuna nykyisen rakennuksen remontointiin käyttäjäkohtainen hiilijalanjälki tulisi uudisrakennuksessa olemaan 34 % pienempi.

Rakennuksessa tullaan käyttämään uusiutuvaa energiaa, ja sähkö tuotetaan katolle asennettavilla aurinkopaneeleilla ja tuulivoimalla. Sponda tavoittelee uudelle rakennukselle korkeimman tason LEED Platina-ympäristösertifikaattia sekä WELL-sertifikaattia. Lisäksi hanke täyttää EU taksonomian vaatimukset.

Uudisrakennuksen myötä yksi Helsingin keskustan tärkeimmistä kortteleista kokee merkittävän muodonmuutoksen. Samalla Mannerheimintien ja Kalevankadun kulma eheytyy kaupunkikuvallisesti. Rakennus myötäilee naapuritalojen julkisivujen rytmitystä ja korkeutta, ja avoin ja aiempaa korkeampi maantasokerros elävöittää katutilaa jalankulkijan näkökulmasta. Minimalistinen arkkitehtuuri, ensiluokkaiset materiaalit ja viimeistelty työnjälki ovat avainasemassa uudisrakennuksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

”On ollut todella innostavaa suunnitella rakennusta paraatipaikalle Helsingin ydinkeskustaan. Uudisrakennuksen myötä kaupunkikuvaan rakentuisi uusi kerros, joka kunnioittaisi perinteistä kantakaupungin julkisivujäsentelyä ja liittäisi uudisrakennuksen nykyistä paremmin sen naapurirakennuksiin”, sanoo Sarlotta Narjus, SARC Architectsin toimitusjohtaja ja hankkeen pääsuunnittelija.

Hanketta on valmisteltu tiiviissä yhteistyössä Helsingin kaupungin, naapureiden ja muiden sidosryhmien kanssa.

Sponda Oy

Lisätietoja:
Anita Riikonen, Markkinointi- ja brändipäällikkö
puh. 040 833 3804, anita.riikonen@sponda.fi

Sponda Oy on Suomen johtava kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöjen omistamiseen, hallintaan, kehittämiseen ja vuokraamiseen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Asiakaslähtöisillä ratkaisuilla ja korkealaatuisilla kiinteistöillä Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä, toimii vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä sekä tukemalla asiakkaitaan. www.sponda.fi.