• Julkaisut
  • Mehiläinen siirtää pääkonttoritoimintonsa Helsingin ydinkeskustaan, Spondan kiinteistöön  

Mehiläinen siirtää pääkonttoritoimintonsa Helsingin ydinkeskustaan, Spondan kiinteistöön  

Sponda Oy                              Lehdistötiedote                       12.12.2023 klo 10.00

Mehiläinen siirtää pääkonttoritoimintonsa Helsingin ydinkeskustaan, Spondan kiinteistöön

Terveys- ja sosiaalipalveluja tarjoava Mehiläinen muuttaa konsernitoimintonsa ja liiketoimintojensa johdon alkuvuodesta 2024 Töölöstä Helsingin ydinkeskustaan, kiinteistösijoitusyhtiö Spondan omistamaan toimitaloon Arkadiankatu 6:een. Muuton yhteydessä noin 600 Mehiläisen työntekijää siirtyy uuteen ydinkeskustan toimistoon, jossa on toimitilaa noin 2 500 neliömetriä. Mehiläinen painotti toimitilavalinnassaan toimiston helppoa saavutettavuutta sekä tilojen merkittävää vastuullisuutta ja korkeaa laatua.

Liiketoimintansa kasvaessa Mehiläinen halusi löytää uudet toimitilat keskeiseltä sijainnilta, Helsingin ydinkeskustasta. Parhaiten tarpeisiin soveltui Spondan omistama, vuonna 2020 täysin uudistettu Arkadia 6 -toimitalo, johon suunnitellaan Mehiläisen vahvaa yrityskulttuuria sekä tiimityötä ja kohtaamisia tukevat tilat. Monipuoliset tilat, jotka tarjoavat mahdollisuuden sekä keskittymiseen että ryhmätyöskentelyyn, edistävät henkilöstön hyvinvointia ja yhteishenkeä samalla tukien yrityksen kasvua.

”Mehiläisen IT- ja digipalvelut sekä tytäryhtiömme Beehealthy ovat toimineet Arkadiankadun kiinteistössä jo useiden vuosien ajan. Päätös toimintojemme yhdistämisestä samaan rakennukseen oli luonteva, sillä uusi sijainti on keskeinen ja lähellä yrityksemme juuria Töölössä. Uuden sijainnin ansiosta henkilökuntamme voi entistä helpommin hyödyntää joukkoliikenteen palveluja. Muuton myötä voimme myös parantaa työntekijöidemme työkokemusta ja edistää vastuullisuustavoitteitamme”, kertoo Mehiläisen henkilöstöjohtaja Tatu Tulokas.

”Yritykset painottavat toimitilavalinnoissaan nykyään yhä enemmän keskeistä sijaintia, henkilöstön hyvinvointia ja yrityskulttuurin kehittämistä. Vallitsevan trendin mukaisesti ne hakeutuvat ydinkeskustaan, jossa sijainnin tarjoama helppo saavutettavuus ja laadukkaat palvelut toimiston läheisyydessä houkuttelevat sekä työntekijöitä että asiakkaita ja edesauttavat rekrytointia. Keskeisen sijainnin merkitys näkyy korkeampina toimistojen käyttöasteina, mikä on pitkälti linjassa Euroopan pääkaupungeissa voimakkaasti kasvavan trendin kanssa”, kertoo Spondan toimitusjohtaja Christian Hohenthal.

Narinkkatorin äärellä sijaitseva Arkadia 6 sijaitsee Helsingin keskeisimmällä paikalla. Toimitalon vetonauloja ovat oma pysäköintihalli latauspisteineen, kattavat joukkoliikenteen yhteydet, talossa toimiva ravintola Farang sekä kiinteistöä ympäröivät Kampin palvelut. Sen näyttävää vastaanottotilaa kutsutaan usein Helsingin upeimmaksi toimistotalon aulaksi.

Arkadia 6 -kiinteistö on sertifioitu BREEAM In-Use Excellent-tason ympäristösertifikaatilla. Lisäksi rakennus on täysin hiilineutraali käytön aikaisen energiankulutuksen osalta, hyödyntää 100-prosenttisesti vihreää sähköä ja talon katolle on asennettu aurinkopaneelit.

Sponda Oy

Lisätietoja:
Anita Riikonen, Brändi- ja viestintäpäällikkö
puh. 040 833 3804, anita.riikonen@sponda.fi
 

Sponda Oy on Suomen johtava kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöjen omistamiseen, hallintaan, kehittämiseen ja vuokraamiseen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Asiakaslähtöisillä ratkaisuilla ja korkealaatuisilla kiinteistöillä Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä, toimii vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä sekä tukemalla asiakkaitaan. www.sponda.fi