• Julkaisut
  • KAI AEJMELAEUS NIMITETTY SPONDAN TOIMITUSJOHTAJAKSI

KAI AEJMELAEUS NIMITETTY SPONDAN TOIMITUSJOHTAJAKSI

Sponda Oyj                                                      
Pörssitiedote                           
12.2.2018 klo 11:00

KAI AEJMELAEUS NIMITETTY SPONDAN TOIMITUSJOHTAJAKSI

Kai Aejmelaeus on nimitetty Sponda Oyj:n toimitusjohtajaksi. Sponda on kiinteistösijoitusyhtiö, jolla on toimitila- ja vähittäismyyntikiinteistöjä Suomen parhailla paikoilla. Spondan omistavat kiinteistörahastot, joita hallinnoivat Blackstone ja AREIM. Aejmelaeus seuraa tehtävässään Kari Inkistä, joka siirtyy Senior Advisoriksi ja Spondan hallituksen jäseneksi. Muutokset astuvat voimaan toisen kvartaalin aikana.

Kai Aejmelaeus siirtyy Spondan toimitusjohtajaksi H&M Hennes & Mauritz GBC AB:ltä, jossa hän on tehnyt kymmenen vuoden menestyksekkään uran, viimeiseksi Head of Global Leasing -tehtävässä. H&M on yksi maailman johtavista muodin vähittäismyyjistä, jolla on yli 5000 myymälää, toimistoa ja logistiikkakeskusta. Siten H&M on yksi maailman suurimmista kiinteistöjen loppukäyttäjistä, ja se tekee aktiivisesti yhteistyötä johtavien kiinteistöyritysten kanssa maailmanlaajuisesti. Työssään Head of Global Leasing -johtajana Aejmelaeus johti useita tiimejä eri markkina-alueilla keskittyen H&M-konsernin kansainvälisiin kiinteistötoimintoihin. Hän oli oleellisessa osassa konsernin maailmanlaajuisen kiinteistöstrategian luomisessa ja toteuttamisessa, johon kuului laajentuminen ja aktiivinen portfolion hallinta kaikilla 69:lla H&M:n markkina-alueella.

Kai Aejmelaeus kertoo: ”Odotan innolla pääseväni aloittamaan työt Spondan tiimissä voidaksemme yhdessä vahvistaa entisestään Spondan kiinteistöportfolion arvoa. Blackstonen resurssit ja globaali visio yhdessä kansainvälisen kokemukseni kanssa antavat Spondalle ainutlaatuisen mahdollisuuden kasvaa uudelle tasolle.”

Kari Inkinen sanoo: ”Haluan kiittää kaikkia Spondalla, hallitusta ja Blackstonea siitä tuesta, jota he ovat antaneet vuosien aikana sekä omistuksen vaihtuessa. Olen iloinen voidessani jatkaa yrityksen ja sen johtoryhmän tukemista.”

James Seppälä, Blackstonen Euroopan kiinteistöjohtaja sanoo: ”Olen erittäin tyytyväinen, että Kai on suostunut Spondan toimitusjohtajaksi ja luotsaamaan yritystä sen tärkeässä seuraavassa kehitysvaiheessa. Haluan kiittää Kari Inkistä hänen Spondalle antamastaan merkittävästä panoksesta toimitusjohtajakautensa aikana ja olen iloinen, että hän on suostunut jatkamaan yrityksen neuvonantajana.”

SPONDA OYJ

Sponda Oyj on kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöihin Suomen suurissa kaupungeissa. Spondan liiketoimintakonseptina on omistaa, vuokrata ja kehittää vähittäismyynti- ja toimistokiinteistöjä sekä ostoskeskuksia ympäristöiksi, jotka edistävät asiakkaittensa liiketoimintaa. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,9 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala on noin 1,2 miljoonaa neliömetriä.