• Julkaisut
  • K-Citymarket Ylöjärvi uudistuu Spondan omistamassa kauppakeskus Elossa

K-Citymarket Ylöjärvi uudistuu Spondan omistamassa kauppakeskus Elossa

Sponda Oy                              Lehdistötiedote                                                    18.9.2023 klo 9.30


K-Citymarket Ylöjärvi uudistuu Spondan omistamassa kauppakeskus Elossa

Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan omistamassa kauppakeskus Elossa toimiva K-Citymarket Ylöjärvi laajentaa ja uudistaa tilojaan kehittääkseen niiden vetovoimaisuutta ja energiatehokkuutta. Kehittämällä jatkuvasti Eloa ja sen tarjontaa, Sponda haluaa parantaa kauppakeskuksen houkuttavuutta ja tuoda Ylöjärvelle uusia brändejä ja palveluja. Uudet avaukset näkyvät jo kasvavina kävijämäärinä.

Vuoden 2024 alkupuolella käynnistyvässä kiinteistökehityshankkeessa laajennetaan ja parannetaan Citymarketin tilojen käytettävyyttä palvelemaan paremmin asiakkaiden tarpeita. Lisäksi hankkeen yhteydessä toteutettavilla uusilla energiatehokkailla ratkaisuilla tavoitellaan alhaisempaa energiankulutusta ja pienempiä ympäristövaikutuksia. Arviolta loppuvuonna 2024 valmistuvan hankkeen valmistelevia tilamuutoksia tehdään jo syksyllä 2023 muotiliike Lindexin siirtyessä kauppakeskuksen sisällä toisiin liiketiloihin.

”K-Citymarket Ylöjärven laajennuksella ja uudistuksilla haluamme luoda asiakkaillemme entistäkin vetovoimaisemman, asiakasystävällisemmän ja viihtyisämmän ostosympäristön. Samalla toteutamme ympäristövastuullisia valintoja parantaaksemme tilojen energiatehokkuutta uusimalla kylmäkalusteita ja talotekniikan automaatiota. Näiden muutosten myötä uskomme kauppakeskuksen vetovoiman kasvavan entisestään, houkutellen sekä nykyisiä että uusia asiakkaita. Meillä on vahva luottamus Eloon kauppapaikkana, jota Sponda vastuullisena omistajana kehittää jatkuvasti. Olemme mielellämme mukana tässä kehitystyössä”, Keskon aluejohtaja Jari Alanen kertoo.

Elon uusia avauksia ja brändejä

Elon myynti- ja kävijämäärät ovat olleet tasaisessa kasvussa pandemian jälkeen. Jo vuonna 2022 Elon myynnit ylittivät pandemiaa edeltävän vuoden 2019 luvut. Kasvu on jatkunut, ja kuluvan vuoden tammi-heinäkuun myynnit kohosivat 10 prosentilla edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Myös kävijämäärien osalta pandemiaa edeltävät luvut on ylitetty, ja tämän vuoden tammi-heinäkuussa kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden oli kahdeksan prosenttia.

Yksi merkittävistä syistä kasvaviin kävijämääriin on kauppakeskuksen uudet brändit. Huippusuosittu päivittäistavaramyymälä Normal on tuonut toukokuisista avajaisistaan lähtien kauppakeskukseen runsaasti etenkin nuoria asiakkaita. Myös huhtikuussa avannut paikallinen kahvila Villa Vino on houkutellut Elon asiakaskuntaa viettämään enemmän aikaa kauppakeskuksessa.

”Olemme iloisia, että saamme kehittää yhdessä Keskon kanssa K-Citymarket Ylöjärven tiloja entistä vetovoimaisemmiksi ja ympäristövastuullisemmiksi. Kehitystyömme kauppakeskus Elossa on jatkuvaa, ja pyrimme tuomaan sinne uusia mielenkiintoisia brändejä, elämyksellisiä palveluja ja tarjontaa, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Haluamme panostaa Elossa kaupallisten palveluiden lisäksi alueen asukkaiden hyvinvointia tukeviin palveluihin. Tällaisia palveluja ovat Elossa toimivat Perhekioski, Hyvinvointikioski sekä rokotuspiste. Näin haluamme tuoda lisäarvoa paikalliselle yhteisölle”, Spondan toimitusjohtaja Christian Hohenthal sanoo.

”Olemme kauppakeskus Elon kautta vahvasti osa paikallisyhteisöä ja mukana asukkaiden arjessa. Tarjoamme lapsiperheille suosittuja maksuttomia palveluita, kuten Elohiiren lapsiparkin lauantaisin, Eloisa-muskarin tiistaiaamuisin sekä joka päivä avoinna olevan Eloisa-leikkihuoneen. Tämän vuoden aikana Elossa on järjestetty ja tullaan järjestämään muun muassa Ylöjärven Kevätmarkkinat, sirkus, MLL-kirpputori ja Elonkorjuumarkkinat”, kertoo Spondan kauppakeskusjohtamisesta ja –markkinoinnista vastaava johtaja Kirsi Kemppainen.

Kauppakeskus Elon katolla vuodesta 2020 toiminut, rakennushetkellään Suomen suurin kattorakenteinen aurinkovoimala tuottaa kauppakeskuksen sähköntarpeesta vuositasolla noin neljäsosan. Elo on käytön aikaiselta energiankulutukseltaan hiilineutraali ja sillä on BREEAM In-Use Very Good -tason ympäristösertifikaatti.

Ladattavaa kuvamateriaalia >>

Sponda Oy

Lisätietoja:
Anita Riikonen, Brändi- ja viestintäpäällikkö
puh. 040 833 3804, anita.riikonen@sponda.fi
 

Sponda Oy on Suomen johtava kiinteistösijoitusyhtiö, joka on erikoistunut toimitilakiinteistöjen omistamiseen, hallintaan, kehittämiseen ja vuokraamiseen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Asiakaslähtöisillä ratkaisuilla ja korkealaatuisilla kiinteistöillä Sponda luo aktiivisesti alan parhaita käytäntöjä, toimii vastuullisesti ympäristön ja kaupunkikuvan kehittäjänä sekä tukemalla asiakkaitaan.
sponda.fi