• Julkaisut
  • Citycenterissä juhlitaan: Keskuskatu vihdoin kävelykaduksi

Citycenterissä juhlitaan: Keskuskatu vihdoin kävelykaduksi

Sponda Oyj
Lehdistötiedote
27.8.2014 klo 10:30

Citycenterissä juhlitaan: Keskuskatu vihdoin kävelykaduksi

Helsingin keskustan kehittämisen yksi pitkäaikaisista tavoitteista on vihdoin saavutettu: Keskuskatu on nyt koko pituudeltaan Pohjoiselta Esplanadilta Kaivokadulle kävelykatu. Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda on ollut mukana Helsingin keskustan kehittämishankkeessa jo 2000-luvun alkupuolelta lähtien.

Sponda on tehnyt yhteistyötä Helsingin kaupungin ja muiden kiinteistöomistajien kanssa keskustan jalankulkualueen ja keskustan liikenneturvallisuutta parantavan maanalaisen huoltotunnelin kehittämiseksi. Spondan omistaman Citycenter-liikekorttelin uudistushanke oli kävelykadun toteuttamisen kannalta
merkittävässä roolissa.

Makkaratalona tunnetun Citycenterin ajoramppien purkaminen Keskuskadulta ja liikekortteleiden huolto- ja pysäköintiliikenteen siirtäminen kadulta maanalaiseen huoltotunneliin mahdollistivat Aleksanterinkadun ja Kaivokadun välisen osuuden muuttamisen kävelykaduksi. Autot saivat väistyä myös Citycenterin sisätiloista, kun kiinteistön entiset lastaustilat ja autopaikoitustaso muutettiin viihtyisiksi liiketiloiksi.

Sponda juhlistaa kävelykadun valmistumista yhdessä Helsingin kaupungin rakennusviraston ja muiden Keskuskadun liikekiinteistöjen kanssa Keskuskadulla, Citycenterin edustalla järjestettävässä avajaistapahtumassa torstaina 28. elokuuta klo 14.00 – 17.00.

Katutapahtuman lisäksi avajaisohjelmaa on tarjolla Citycenterin sisätiloissa, johon Radio NRJ tuo studionsa loppuviikoksi 28. – 30. elokuuta. Kolmen päivän ajan kauppakeskuksessa on luvassa NRJ:n suoraa lähetystä, kotimaisia huippuartisteja, houkuttavia tarjouksia, improvisaatioteatteria ja stand up -esityksiä.

Sponda on omistanut vuonna 1967 valmistuneen Viljo Revellin ja Heikki Castrenin suunnitteleman Citycenter-kiinteistön jo vuodesta 1999 lähtien. Liikekorttelin monivuotisen uudistushankkeen myötä perinteinen, jo 1900-luvun alusta kauppapaikkana palvellut Citycenter on kokenut huomattavan muodonmuutoksen ja herännyt uuteen eloon.

Sponda Oyj

Lisätietoja: Henrik Stadigh, johtaja, Kauppakeskukset, Sponda Oyj, puh. 050-324 2800

Sponda Oyj on Suomen suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimistotiloja, liiketiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,3 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,4 miljoonaa neliömetriä.