• Artikkelit
  • Muutto Tikkurilan uudiskohteeseen uudistaa Lehto Groupin toimintatapoja

Muutto Tikkurilan uudiskohteeseen uudistaa Lehto Groupin toimintatapoja

Rakennusalan konsernissa Lehto Groupissa odotellaan innolla muuttoa uusiin tiloihin. Monitilatoimisto muuttaa radikaalisti työnteon tapoja ja mahdollistaaa nopean reagoinnin kasvubisneksen muuttuviin tarpeisiin.

”Yrityksemme kasvaa kovaa vauhtia ja rekrytoimme paljon uusia työntekijöitä. Nykyiset tilat kävivät ahtaiksi eivätkä joustaneet riittävästi tarpeittemme mukaan”, sanoo Lehto Groupin toimitilat-palvelualueen johtaja Jaakko Heikkilä.

Siirtymää nykyisten tilojen nimetyistä työpisteistä kohti monitilatyöympäristöä on Lehdolla valmisteltu huolella.

”Spondan kanssa toteutetut toimitilat ovat samalla käyntikortti talousohjatun rakentamisen osaamisellemme”, Lehto Groupin toimitilat-palvelualueen johtaja Jaakko Heikkilä sanoo.

”Edessä on radikaali toimintatavan muutos, mistä olemme talon sisällä käyneet paljon keskustelua. Uudet tilat on suunniteltu yhdessä ulkopuolisen tilasuunnittelutoimiston kanssa ja myös henkilökunta on päässyt jo varhaisessa vaiheessa esittämään toiveitaan työ- ja virkistystiloista, jotta lopputulos olisi kaikille mieluisa”, Heikkilä sanoo.

”Sijainti lentokentän läheisyydessä on ratkaiseva. Myös lähellä sijaitsevat hotelli- ja muut palvelut helpottavat liikkuvien työntekijöidemme arkea.”

Sähköautoileville työntekijöille on varattu riittävästi latauspisteitä. Pyöräileville ja skeittaaville työntekijöille on puolestaan tarjolla säilytys- ja pukuhuonetiloja.

”Useat työntekijämme arvostavat myös mahdollisuutta kuntosalin käyttöön”, Heikkilä sanoo. Samassa toimistorakennuksessa toimii ulkopuolinen kuntosaliyrittäjä.

Toimistorakennuksesta löytyy muun muassa hotelli, lounasravintola, päivittäistavarakauppa ja kuntosali – josta Lehdon työntekijät ovat erityisen iloisia.

Synergiahyötyä sijainnista

Haastattelujen, työpajojen ja informaatiotilaisuuksien lisäksi henkilökunta on päässyt tutustumaan urakan valmistumiseen vierailemalla työmaalla. Muuttoa uusiin tiloihin odotellaan innolla.

”Muutto Tikkurilaan on meille todellinen win-win-ratkaisu. Emme etsineet aktiivisesti uusia työtiloja, mutta kun Sponda tarjosi yhteistyötä Väritehtaankadun hankkeeseen, virisi ajatus muutosta uusiin tiloihin jotka myös rakentaisimme ’suunnittele ja toteuta’ -urakkamallilla.

”Uusien tilojen muunneltavuus mahdollistaa ketterän reagoinnin kasvavan bisneksemme muuttuviin tarpeisiin.”

Toimitilat Tikkurilassa ovat samalla käyntikortti talousohjatun rakentamisen osaamisellemme”, Heikkilä sanoo.

Kiinteistön aulatilat ja Lehdon toimitilat ovat vielä kesken, mutta hotelli, ravintola ja kuntosali ovat jo avanneet ovensa.

Heikkilän mukaan uusien toimitilojen sijainti on Lehto Groupin kannalta erittäin tärkeä, sillä yhtiön pääkonttori sijaitsee Kempeleessä.

”Meillä vierailee viikoittain paljon porukkaa Kempeleestä, jolloin sijainti lentokentän läheisyydessä on ratkaiseva. Kehärata helpottaa liikkumista lentokentälle sekä asiointia Helsingin keskustassa. Myös lähellä sijaitsevat hotelli- ja muut palvelut helpottavat liikkuvien työntekijöidemme arkea”, Heikkilä sanoo.

Tilojen joustava muunneltavuus tukee liiketoiminnan kasvua

Väritehtaankatu 8:n viidenteen ja kuudenteen kerrokseen muuttaa noin 200 Lehto Groupin työntekijää. Uusien tilojen muunneltavuus mahdollistaa työpisteet jopa 300 henkilölle.

”Nimeämättömät työpisteet sopivat hyvin yrityskulttuuriimme, sillä suuri osa työntekijöistä liikkuu paljon. Sen vuoksi nykyiset nimetyt työpisteet ovat olleet työskentelymme kannalta hieman jäykät ja tehottomat, kun kasvutahtimme on niin ripeää. Uusien tilojen muunneltavuus mahdollistaa ketterän reagoinnin kasvavan bisneksemme muuttuviin tarpeisiin”, Heikkilä sanoo.

Lehdon valmistumassa olevat toimitilat muuttavat koko yrityksen työskentelykulttuuria. Yritys luopuu nimetyistä työpisteistä ja panostaa erityisesti tilojen muunneltavuuteen.

Heikkilä kiittelee, että yhteistyö Spondan kanssa tilojen suunnitteluvaiheessa on ollut mutkatonta.

”Olemme päässeet hyvin vaikuttamaan tila- ja materiaaliratkaisuihin ja saamme nyt sellaiset tilat, jotka ovat yrityksemme näköiset”, hän kiittelee.


Joustavuus ja jatkuvuus ratkaisevat toimitilabisneksessä

”Asiakkaat arvostavat nyt joustavia toimitiloja. Jos liiketoiminta kasvaa tai vähenee nopeasti, on toimitilojen muunneltavuus tärkeä kriteeri tilojen valinnassa”, sanoo Spondan hankekehityspäällikkö Kari Autio.

Aution mukaan Spondan tavoitteena on tarjota asiakkaille pitkän elinkaaren ratkaisuja, jolloin asiakkaan tarpeiden muuttuessa ei muutto toisiin tiloihin tai toiseen kaupunkiin ole aina ainoa vaihtoehto.

Kiinteistön toimitiloja on varattu rivakasti. Kuudessa kerroksessa sijaitsevista 13 500 neliön tiloista on varattu jo 70 prosenttia.

”Pyrimme suunnittelemaan rakennukset niin, että kerroskokoa voidaan jakaa asiakkaan muuttuvien tarpeiden mukaan. Pitkän elinkaaren hyväkuntoiset rakennukset ovat hyödyksi niin meille kuin vuokralaisillemmekin”, Autio sanoo.

Uudiskohteet kiinnostavat asiakkaita paljon, mutta niihin liittyy myös entistä enemmän toiveita.

”Joustavuuden ja muunneltavuuden ohella asiakkaat ovat nykyisin hyvin ympäristötietoisia. Saamme paljon kyselyjä tilojen energiatehokkuudesta tai hiilijalanjäljestä. Kun toimistolla vietetään paljon aikaan, tilojen viihtyvyyteen vaikuttavat uuden teknologian mahdollistamat valaistus- ja ilmastointiratkaisut ovat yrityksille merkityksellisiä sekä työhyvinvoinnin että yrityskuvan näkökulmasta”, Autio sanoo.

Toimitiloja Tikkurilan Väritehtaankatu 8:ssa on varattu rivakasti. Kuudessa kerroksessa sijaitsevista 13 500 neliön tiloista on varattu jo 70 prosenttia. Vapaana on vielä neljännen kerroksen noin tuhannen neliön toimistotila sekä muutamia pienempiä toimisto- ja liiketiloja.

Julkaistu 14.9.2017

Jaa