• Artikkelit
  • Muuntojoustavaa tilaa ja asiakaslähtöistä suunnittelua – Ratinan toimistotalon tilasuunnittelu on osoittautunut toimivaksi

Muuntojoustavaa tilaa ja asiakaslähtöistä suunnittelua – Ratinan toimistotalon tilasuunnittelu on osoittautunut toimivaksi

Tampereen keskustaan, kauppakeskus Ratinan viereen, avautui loppukesästä 2020 Tampereen uudenaikaisin toimisto- sekä liiketilakokonaisuus, Ratinan toimistotalo. Uusissa toimitiloissa työnteko on täydessä vauhdissa, ja vuokralaisilta on tullut paljon positiivista palautetta tilojen toimivuudesta.

Ratinan toimitalo ja kauppakeskuksen välillä kulkee maanalainen käytävä Ratinan kauppakeskukseen yhdistäen toimistotalon kauppakeskuksen palveluihin. Tämä mahdollistaa sulavan synergian kiinteistöjen välillä.

Maanalaisella käytävällä Ratinan kauppakeskukseen yhdistyvä Ratinan toimitalo tarjoaa vuokralaisilleen loistavan sijainnin ja upeat modernit työtilat, jotka vastaavat muuttuvan työnteon vaatimuksiin. Yritysten kiinnostus heräsi jo rakennusvaiheessa ja tilat ovat nyt lähes viimeistä neliömetriä myöten täyteen vuokrattuja.

Meille oli tärkeää, että vuokralaisemme olivat mukana jo suunnitteluprosessissa.

Asiakkaat mukana suunnittelutyössä

Ratinan toimistotalossa vuokralaisilla on ollut alusta lähtien mahdollisuus osallistua suunnitteluun sekä tuoda omia ideoitaan ja näkemyksiään esille hankkeen suunnittelu- ja rakennusvaiheissa.

”Meille oli tärkeää, että vuokralaisemme olivat mukana jo suunnitteluprosessissa. Näin pystyimme nopeasti vastaamaan mahdollisiin muutoksiin heidän vuokraustarpeissaan, ja tästä olemmekin saaneet vuokralaisiltamme paljon positiivista palautetta”, kertoo Spondan Development Manager Kari Autio.

Älykästä talotekniikkaa hyödyntävälle kiinteistölle haetaan Gold-tason LEED-ympäristösertifikaattia, joka astuu voimaan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Tähän yhtyy myös Sitowise Oy:ssä toimitilapäällikkönä työskentelevä Maria Ouni: ”Meillä oli mahdollisuus lähteä toteuttamaan omaa toimitilakonseptiamme yhdessä Spondan kanssa ja päästä vaikuttamaan tila- ja sisustusratkaisuihin jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa.”

Työnteko on lähtenyt uusissa tiloissamme hyvin käyntiin ja olen saanut henkilöstöltämme hyvää palautetta tiloihin liittyen, eli sen perusteella voimme päätellä, että tilasuunnittelu on hyvin toteutunut

Sitowisen tiloissa on Ounin mukaan käynnissä vielä viimeisten sisustuselementtien asennustyöt ja sen jälkeen toimisto alkaa olla jo valmis. Uudet tilat noudattavat niin sanottua monitilatoimistoperiaatetta, ja toimistosta löytyy erilaisia tiloja niin yhteistyöhön kuin keskittymistä vaativiin työtehtäviinkin.

”Työnteko on lähtenyt uusissa tiloissamme hyvin käyntiin ja olen saanut henkilöstöltämme hyvää palautetta tiloihin liittyen, eli sen perusteella voimme päätellä, että tilasuunnittelu on hyvin toteutunut”, Ouni kiteyttää.

Sitowisen lisäksi Ratinan toimitalossa toimivat Elisa Oyj, NCC Suomi, Optiplan, Oscar Software Oy ja Barona.

Toimitalossa vuokralaisina ovat tällä hetkellä Sitowisen lisäksi Elisa Oyj, NCC Suomi, Optiplan, Oscar Software Oy ja Barona.

Digitaalisia smart-office ratkaisuja ja kunnianhimoiset ympäristötavoitteet

Ratinan toimistotalon suunnittelussa ja rakentamisessa on painotettu ympäristövastuullisia ja energiatehokkaita ratkaisuja. Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota esimerkiksi päivänvalon tehokkaaseen hyödyntämiseen valaistuksessa ja toisaalta mahdollisimman energiatehokkaaseen lämmitykseen, viilennykseen ja ilmanvaihtoon. Älykästä talotekniikkaa hyödyntävälle kiinteistölle haetaan Gold-tason LEED-ympäristösertifikaattia, joka astuu voimaan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Tilojen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota päivänvalon tehokkaaseen käyttöön ja toisaalta mahdollisimman energiatehokkaaseen lämmitykseen, viilennykseen ja ilmanvaihtoon.

Energiatehokkuus huomioon myös suunnittelu- ja rakennusvaiheessa digitaalista mallinnusta hyödyntäen. Esimerkiksi kiinteistön tavoite-energiakulutus on laskettu olosuhdemallien ja energiamallien avulla. Näitä mallinnuksia on mahdollista hyödyntää myös tulevaisuudessa, vaikkapa tilojen muutoksia suunniteltaessa.

Älykästä talotekniikkaa hyödyntävälle kiinteistölle haetaan Gold-tason LEED-ympäristösertifikaattia, joka astuu voimaan vuoden 2020 loppuun mennessä.

Kiinteistöön on asennettu myös antureita, jotka keräävät tietoa tilojen sisäilman lämpötilasta, valaistuksesta sekä hiilidioksidipitoisuudesta. Anturoiden avulla vuokralaiset voivat seurata reaaliaikaisia mittauksia tiloista. Kiinteistössä on myös veden ja sähkönkulutuksen seurantajärjestelmiä.

Rakennukseen on asennettu anturit, jotka keräävät reaaliaikaisia ​​tietoja sisätilojen lämpötiloista, valaistuksesta ja hiilidioksidipitoisuuksista.

Sulavaa synergiaa

Ratinan toimitalosta kulkee maanalainen käytävä Ratinan kauppakeskukseen yhdistäen toimistotalon kauppakeskuksen palveluihin. Tämä mahdollistaa sulavan synergian kiinteistöjen välillä.

Kauppakeskus tarjoaa toimitalon asiakkaille useiden eri lounas- ja kahvilapalveluiden lisäksi monipuoliset ostos-, liikunta-, terveys- sekä hyvinvointipalvelut ja Ratinan toimisto- ja liiketalo tuo kauppakeskukseen uusia vakiasiakkaita.

Ratinan kauppakeskuksen yhteydestä löytyy myös Spondan omistama coworking-tila MOW Supernova, jonka inspiroivia ja luovia tiloja Ratinan toimisto- ja liiketilakiinteistön asiakkaat pystyvät kätevästi hyödyntämään esimerkiksi koulutuksiin, neuvotteluihin tai tapahtumiin.

Ratinan toimitalon asiakkaat voivat helposti hyödyntää naapurissa olevan MOW Supernovan palveluita esimerkiksi koulutuksiin, neuvotteluihin tai tapahtumiin.

Katso Ratinan toimistotalon vapaat toimitilat >>

Jaa