• Artikkelit
  • Lidl avaa uudenlaisen myymälän Helsingin ydinkeskustaan

Lidl avaa uudenlaisen myymälän Helsingin ydinkeskustaan

Lidl tuo menestyskonseptinsa Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevaan kauppakeskus Citycenteriin. Kauppaketju luo keskustan myymälään täysin uudenlaisen ilmeen.

Lidlin kiinteistö- ja kehitysjohtaja Virpi Kaikkosen mukaan päivittäistavarakaupan kysyntä Helsingin keskustassa on suuri. Lidl on vastannut kuluttajien toiveeseen. Huhtikuussa avattava 1400-neliöinen myymälä on jo ketjun toinen liike Helsingin ytimessä; aiemmin Lidl avasi myymälän Kampin kauppakeskukseen.

”Hyvä sijainti on päivittäistavarakaupalle elintärkeä. Tavoitteenamme on sijoittua parhaille kauppapaikolle ja meillä onkin keskustamyymälöitä jo useissa kaupungeissa. Citycenterin Lidl-myymälä täydentää hienosti myymäläverkostoamme Helsingissä, sillä se sijaitsee keskeisellä paikalla aivan päärautatieaseman vieressä työmatkavirtojen varrella”, Kaikkonen sanoo.

Lidl luo Citycenterin myymälään täysin uudenlaisen tyylikkään ilmeen.

Kaikkonen lupaa uudistuksen tekevän asiointikokemuksesta entistäkin miellyttävämmän. Lidlin uudesta myymäläilmeestä saa esimakua vierailemalla esimerkiksi Tukkutorin myymälässä Helsingin Kalasatamassa. Tunnettua laatuvalikoimaansa Lidl ei kuitenkaan aio muuttaa.

”Citycenteriin tulee tarjolle Lidlin tuttu valikoima, johon kuuluu runsaasti kotimaisia laatutuotteita ja kansainvälisiä herkkuja parhaalla hinta-laatusuhteella”, Kaikkonen lupaa.

Kotimatkalla helppo koukata kauppaan

Spondan omistaman Citycenterin kauppakeskuspäällikkö Tiina Fågel on erittäin tyytyväinen Lidlin tuloon. Hän uskoo, että yhteistyö suomalaisten suosioon nousseen kauppaketjun kanssa lisää Citycenterin vetovoimaa.

”Lidlillä on meille todella suuri merkitys. Se on vahva toimija, joka laajentaa merkittävästi päivittäistavarapuolen tarjontaamme. Citycenterin läpi kulkee 12 miljoonaa ihmistä vuodessa. On mielenkiintoista nähdä kuinka paljon Lidl lisää kävijöiden määrää”, Fågel iloitsee.

Lidlin avautumisen myötä Citycenter panostaa merkittävästi pienten erikoistavaraliikkeiden tarjonnan lisäämiseen. Lidlin viereen avataan useita pienempiä liikkeitä, jotka täydentävät suuren päivittäistavarakaupan tarjontaa.

Citycenterin Lidl sijaitsee huippupaikalla, jossa kaupunkilaisten on helppo poiketa. Tämän keskemmälle kaupunkia ei voi päästä.

”Toivomme Citycenteriin muun muassa kukkakauppaa, eläintarvikeliikettä ja Takeaway-kahvilaa, josta olisi mukava napata noutokahvi kotimatkan piristykseksi”, Fågel vinkkaa.

Fågel uskoo Lidlin tulon ilahduttavan erityisesti etelähelsinkiläisiä sekä niitä keskustassa työssä käyviä, jotka liikkuvat työmatkansa julkista liikennettä hyödyntäen. Niin metro-, juna- kuin bussiyhteydetkin ovat aivan Citycenterin vieressä, joten kotimatkalla kauppaan on helppoa ja nopeaa poiketa.

”Lidl pistää varmasti keskustan päivittäistavarakauppojen kilpailutilanteen uusiksi. Kaikkien toimijoiden on skarpattava ja hyödynnettävä aikaisempaa tehokkaammin omat vahvuutensa, jotta ne pärjäävät kilpailussa. Tästä on kuluttajille selvää hyötyä”, Fågel kiteyttää.

Julkaistu 15.2.2017

Jaa