Kauppakeskus Elon virkeät seniorit

Kauppakeskus Elo Ylöjärvellä räätälöi ohjelmaa senioriasiakkailleen. Kauppakeskuksesta onkin muodostunut senioreiden suosittu tapaamispaikka.

”Bingo!” huutaa toppatakkiin pukeutunut rouva, ja lähtee juontajan kehotuksesta tuomaan kellertävää bingokuponkia kohti Linkosuon kahvion etuosaa.

Rivit tulivat täyteen. Kohta kimaltava veivikone pyörähtää uudelle kierrokselle.

Perinteisin paperikupongein järjestetyn bingon lisäksi Elon Seniori-päivä sisältää asiantuntijaluentoja omaishoidon kuormittavuudesta, muistin ja aivojen hyvinvoinnista, palveluseteleiden käytöstä, kotipalveluista sekä liikunnan merkityksestä tasapainon ja toimintakyvyn säilymiseen. Ulkopuolisina toimijoina mukana ovat muun muassa kirjasto, pankki ja Suomen senioreiden liitto.

Yhdessä kohti parempaa arkea

Kuukausittain monenlaista tapahtumaa ja ohjelmaa tarjoavaa kauppakeskus on seniorien keskuudessa yksi kaupungin tärkeimmistä tapaamispaikoista. Esteettömät liiketilat ovat yhdessä tasossa, liikkuminen on vaivatonta ja eksyminen liki mahdotonta. Tapahtumatarjonta on monenkirjavaa. Osa tapahtumista on selkeämmin kohdennettu esimerkiksi lapsiperheille, nuorille sekä hinta- tai muotitietoisille.

”Loppiaistanssit oli hyvä esimerkki eri ikäluokat yhdistävästä tapahtumasta, jolloin kauppakeskuksen käytävällä tanssahteli väkeä taaperosta vaariin. Osa omilla jaloilla, osa pyörätuoleilla”, kertoo kauppakeskuksen markkinointipäällikkö Marianna Viirre.

Elo kattaa hyvin palvelutarpeet, mutta suoraan senioreille suunnattua ohjelmaa on toistaiseksi ollut melko vähän. Päivä on kaivattu kädenojennus, sillä alueella asuu paljon senioreja.

”Haluamme huomioida senioriasiakkaitamme tuomalla saman katon alle heille suunnattuja palveluita ja tarjontaa sekä kauppakeskuksen sisältä että lähialueiden toimijoilta”, Viirre kertoo, ja lupaa kuunnella tarkalla korvalla myös jatkokehitysideoita.

Kympin päivä

Viljakkalainen Raili Pakkanen oli saapunut paikalle hyvissä ajoin, jotta ehtisi osallistumaan kaikkeen. Parhaat pisteet Pakkaselta irtosivat omaishoitoinfolle, muistiluennolle ja retrojumpalle.

”Ohjelma on laadittu todella hyvin, kymppi siitä. Toivottavasti vastaavanlaista on jatkossa enemmän.”

Sirkka ja Seppo Iiponen kertoivat käyvänsä Elossa lähes päivittäin. Tuttujakin on välillä ihan ruuhkaksi asti.

”Muistiluento oli hyvä, mutta sisältö melko tuttua. Jumpan jälkeen haimme Intersportista jumppapallon tarjouksesta”, Sirkka kertoo.

Kauppakeskus Elon senioripäivää vietettiin maaliskuussa. Liikunnanohjauksesta vastasi Fressi. Iltapäivällä vuorossa oli retrojumppa. Trubaduuri Mikko Huuhtanen viihdytti asiakkaita.

Julkaistu 11.4.2017

Jaa