• Artikkelit
  • Hion Digitalin toimitilavaihdoksessa painottuivat arjen helppous ja yhteisöllisyys 

Hion Digitalin toimitilavaihdoksessa painottuivat arjen helppous ja yhteisöllisyys 

Ohjelmistoyritys Hion Digitalin uudet toimitilat Tampereen keskustassa suunniteltiin yrityksen arvot ja ihmiset edellä. “Me olemme työntekijöidemme summa, ja tahdoimme panostaa erityisesti toimiston yhteisöllisyyttä tukeviin tiloihin. Halusimme myös, että uudet tilamme heijastavat Hion Digitalin korkeaa ammattimaisuuden tasoa, ja että voisimme ylpeänä kutsua asiakkaita toimistollemme”, Hion Digitalin Chief People Officer Jenni Fredriksson-Bass kertoo.

Hionin toimiston loungeen saapuessa huomion kiinnittää ensimmäisenä suuri, elegantin viininpunainen sohvaryhmä, joka suorastaan kutsuu viettämään kahvihetkeä kollegoiden kanssa. Hionilaiset kokoontuvat ajattoman tyylikkäällä beigen sävyllä maalattuun loungeen ja vaihtavat kuulumisia suuren pöydän ääressä. Vaaleilla väreillä sisustetussa hiljaisen työskentelyn tilassa vallitsee rauhallinen tunnelma ja seinänkokoiset ikkunat tarjoavat paljon luonnonvaloa.

Hionin toimistolla kalusteiden toiminnallisuuteen ja ulkonäköön on panostettu ergonomiaa unohtamatta.

Haluamme toimitiloillamme mahdollistaa työntekijöiden inspiroitumisen ja ideoiden toteuttamisen

Hion Digitalin kulttuuri perustuu avoimelle, uteliaalle ja mutkattomalle toiminnalle. Vaikka paikkariippumaton työ on it–alan yrityksissä arkipäivää, yhteisen ideoinnin ja ryhmäytymisen tarvetta halutaan tukea. Yksi Hion Digitalin arvoista on inspiroiva, ja yrityksen toimitilojen tahdotaan mahdollistavan työntekijöiden inspiroitumisen ja ideoiden toteuttamisen sekä huokuvan yrityksen lämminhenkistä kulttuuria.

Tilat on suunniteltu palvelemaan erilaisia työntekijöitä ja eri työnteon muotoja. Kalusteiden toiminnallisuuteen ja ulkonäköön on panostettu ergonomiaa unohtamatta. Monimuotoisuus on huomioitu tilojen suunnittelussa; tilojen tulee soveltua myös esimerkiksi näkövammaisille ja häiriöherkille työntekijöille.

“Meillä on muun muassa kaksi hiljaiselle työskentelylle pyhitettyä tilaa, joissa ei oteta vastaan puheluita hyvän työrauhan turvaamiseksi. Lisäksi on puhelinkoppeja ja lounge-tila, jossa voi viettää rennosti aikaa työkavereiden kanssa”, Jenni Fredriksson-Bass kertoo.

”Toimisto on yrityksen käyntikortti”, tietää Hionin henkilöstöjohtaja Jenni Fredriksson-Bass.

Toimitilat heijastavat yrityksen ammattimaisuutta ja arvoja

Laadukkaat, yrityksen toimintoja tukevat tilat mahdollistavat arjen kohtaamiset ja sujuvan yhteistyön asiakkaiden kanssa.

“Toimisto on yrityksen käyntikortti. Hion Digital myy asiantuntijapalveluita, ja korkean osaamisen tason pitää näkyä myös toimitilojemme kautta. Halusimme, että uudet tilamme heijastavat meidän ammattimaisuuden tasoa, ja että voisimme ylpeänä kutsua asiakkaita toimistollemme”, Fredriksson-Bass kertoo.

Hion Digital on sitoutunut edistämään kestävämpää digitaalisuutta kaikessa toiminnassaan, ja kestävän kehityksen tulee toteutua myös toimitilaratkaisuissa.

Fredriksson-Bass mainitsee, että vanhan toimiston muuttojärjestelyiden ja uuden toimiston suunnittelun keskellä on ollut ilahduttavaa, että toimitilaprosessi on sujunut melkein kuin itsekseen.

“Etsimme kumppaniksi vakaata ja luotettavaa toimijaa, ja yhteistyö Spondan kanssa onkin ollut erittäin ammattimaista ja selkeää. Deadlinet ovat olleet hyvin tiedossa, ja tämän myötä on itsekin voinut aikatauluttaa omaa työtä ja keskittyä esimerkiksi uuden toimiston materiaalivalintoihin. Toimitilojen muutosprosessi vie aina aikaa, joten on ollut hyvä, ettei ole itse tarvinnut liata käsiä liikaa”, Fredriksson-Bass naurahtaa.

Toimitilojen muutosprosessi vie aina aikaa, joten on ollut hyvä, ettei ole itse tarvinnut liata käsiä liikaa

Keskeinen sijainti on välttämätön kahdessa kaupungissa toimivalle yritykselle

Tulli Business Parkissa sijaitseva toimisto on Tampereen ytimessä rautatieaseman ja palveluiden välittömässä läheisyydessä. Hion Digitalilla on toimipiste myös Helsingissä, ja sujuva liikkuminen kahden kaupungin välillä olikin tärkeä kriteeri uusien toimitilojen valinnassa.

“Meille on tärkeää, että toimistolle pääsee julkisilla. Rautatieasemalta kävelee nopeasti toimistolle ja välittömässä läheisyydessä on myös raitiovaunupysäkki. Kannustamme henkilöstöämme käyttämään julkisia kulkuneuvoja ja harrastamaan liikuntaa. Tarjoamme työntekijöillemme pyöräedun, ja tämän vuoksi oli tärkeää, että uudet toimitilamme tarjoavat turvallisen pyöräparkin,” Fredriksson-Bass mainitsee.

Hionin toimisto sijaitsee Tulli Business Parkissa, Tampereen ytimessä rautatieaseman ja palveluiden välittömässä läheisyydessä. 

Toimivat ja monipuoliset palvelut olivat merkittävässä roolissa toimitilavalintaa tehdessä. Tulli Business Park tarjoaa muun muassa aula- ja ravintolapalvelut, kokous- ja saunatilat sekä kuntosalin.

“Haimme uusilta toimitiloiltamme arjen helppoutta. Olemme Hionilla tottuneet tekemään paljon itse, mutta nyt kaipasimme palveluita sujuvoittamaan työpäivää ja vapauttamaan lisää aikaa jokaisen työntekijän ydintehtäville. Esimerkiksi aulapalvelut ja mahdollisuus vuokrata kokoushuoneita sekä saunatiloja samasta talosta tuovat pientä ekstraa ja helppoutta arkeen. Sekään ei haittaa, että vanha toimisto on 50 metrin päässä – työntekijöiden työmatka pysyy käytännössä samana”, Fredriksson-Bass hymyilee.

Kestävä kehitys on tärkeä kriteeri toimitilavalinnassa

Hion Digital on sitoutunut edistämään kestävämpää digitaalisuutta kaikessa toiminnassaan, ja kestävän kehityksen tulee toteutua myös toimitilaratkaisuissa. Tulli Business Park on LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) -sertifioitu kiinteistö, joka käyttää vihreää sähköä. Sertifioinnin edellytyksenä on energiatehokkuus ja toiminta, jolla pyritään vähentämään kasvihuonekaasujen syntymistä.

“Kestävyys on meille tärkeä, arjen toimintoja läpileikkaava arvo, ja uusien toimitilojen valinnassa ekologisuuden huomioiminen oli tärkeä kriteeri. Spondan kanssa ekologisesti kestävää toimintatapaa on mahdollista toteuttaa, tätä tukee muun muassa kiinteistön LEED-ympäristöluokitus”, Fredriksson-Bass mainitsee.

Henkilöstön kuunteleminen toimitilaprosessissa kannattaa

Hion Digitalin henkilöstöä kannustettiin osallistumaan uuden toimiston suunnitteluprosessiin, ja työntekijöiden kädenjälki näkyy myös lopputuloksessa. Fredriksson-Bassin mukaan on tärkeää kuunnella henkilöstön työntekoon liittyviä tarpeita herkällä korvalla, yhteisöllisyyttä unohtamatta.

“Me olemme työntekijöidemme summa, ja tahdoimme panostaa sujuvan työnteon mahdollistamisen lisäksi toimiston yhteisöllisyyttä tukeviin tiloihin. Tarjoamme työntekijöillemme kerran kuukaudessa aamupalan loungessa ja toimistollamme on järjestetty työntekijöiden toimesta muun muassa Halloween-leffailta ja Mestarien liigan kisakatsomo. Tahdomme myös mahdollistaa henkilöstön omien juhlien järjestämisen toimistolla. Meillä voi järjestää perhejuhlat, lasten syntymäpäivät tai vaikka cocktailtilaisuuden kolmekymppisten kunniaksi, kunhan vain siivoaa jälkensä”, Fredriksson-Bass naurahtaa.


Jaa

Kiinnostuitko kiinteistöistämme? Tutustu toimitiloihimme.