• Artikkelit
  • Fennia-kortteli tarjosi puitteet Mapboxin kasvulle – sielukkaat tilat ydinkeskustassa houkuttelevat toimistolle

Fennia-kortteli tarjosi puitteet Mapboxin kasvulle – sielukkaat tilat ydinkeskustassa houkuttelevat toimistolle

Kasvuyhtiö Mapbox rantautui Suomeen viisi vuotta sitten, ja on kasvanut koko tämän ajan voimakkaasti. Henkilöstön määrä on noussut muutamasta henkilöstä jo 60 työntekijään. Samalla tilatarpeet ovat muuttuneet.

Mapbox suunnittelee älykkäitä karttaratkaisuja esimerkiksi reittisuunnittelun tarpeisiin. Yhtiön teknologia on taustalla monissa suosituissa sovelluksissa, kuten liikuntasovellus Stravassa tai Alma Median Etuovi.com-palvelussa. Mapbox löysi Spondalta ainutlaatuiset toimitilat aivan Helsingin ydinkeskustassa.

Myöhäisjugendia edustava upea rakennus sijaitsee aivan Rautatientorin laidalla.

Sponda on tarjonnut puitteet Mapboxin kasvutarinalle toteuttamalla yhtiölle sen muuttuvia tarpeita vastaavat toimitilat Fennia-kortteliin. Aluksi Mapbox toimi Mikonkatu 19:ssä talon toisessa kerroksessa. Tilojen jäätyä pieniksi yhtiö muutti saman rakennuksen ylimmän kerroksen uniikkeihin tiloihin, joista avautuu vaikuttava näkymä.

Luonnetta, kauneutta ja historiaa

Kun Mapbox etsi muutama vuosi sitten ensimmäisiä omia tilojaan Helsingin keskustassa, tavoite oli selvä – tiimi halusi tilat, joissa on luonnetta. Spondan Fennia-korttelista löytyi vastaus tarpeisiin.

”Mikonkadun rakennus henkii modernia kauneutta. Korkeat katot tuovat tiloihin ilmavuutta, ja tiloissa on miellyttävä olla. Myöhäisjugendia edustavalla rakennuksella on myös historiaa, ja Fennia-korttelilla yhteys Suomen itsenäisyyteen. Pidän siitä, että tiloilla on sielu”, kuvailee Mapboxin toiminnan Suomessa aloittanut Engineering Manager Thiago Santos.

Mapbox sai käyttöönsä ainutlaatuiset tilat rakennuksen toisesta kerroksesta. Toimiston erityispiirteisiin kuului esimerkiksi parveke, josta aukesi näkymä Rautatientorin suuntaan. Myös sijainti oli ihanteellinen.

Rakennus sijaitsee yhdessä Suomen keskeisimmistä paikoista: Helsingin päärautatieasema, metro, linja-autot ja raitiovaunut ovat kaikki aivan vieressä.

”Henkilöstön on helppo saapua toimistolle mistä tahansa, mikä on hyvin tärkeä asia. Kaikki työntekijämme ovat erittäin tyytyväisiä sijaintiimme”, Santos sanoo.

Sponda vastasi kasvutarpeisiin

Mapboxin kasvu jatkui voimakkaana ja henkilömäärä tuplaantui parissa vuodessa. Eteen tuli väistämättä muutto suurempiin tiloihin. Mutta rima oli korkealla – tiimi rakasti tilojaan Mikonkadulla. Vaatimukset uusien tilojen sijainnille ja luonteelle olivat kovat.

”Kun kuulimme, että rakennuksen ylimmässä kerroksessa vapautuu suurempi tila, uteliaisuutemme heräsi heti”, sanoo Mapboxin Office Manager Jenni Harju.

Ylimmässä kerroksessa vapautunut noin 500 neliömetrin tila oli kooltaan sopiva, mutta tilojen pohjaratkaisu ei vastannut Mapboxin tarpeita – yritys halusi toimistoonsa runsaasti avointa tilaa. Tämä ei muodostunut esteeksi, sillä Sponda oli valmis muokkaamaan tiloista Mapboxille sopivat.

Sponda otti meidät alusta alkaen mukaan suunnitteluun.

Suurin osa Mapboxin toimistosta on avointa tilaa. Tarvittaessa voi kuitenkin vetäytyä työskentelemään hiljaiseen tilaan.

”Pidin paljon siitä, kuinka Sponda otti meidät alusta alkaen mukaan suunnitteluun. Saimme valita kaiken tarpeidemme mukaisesti, lattiamateriaaleja myöten. Yhteistyö toimi erinomaisesti ja Sponda oli aina valmis näkemään vaivaa ja etsimään meille sopivia ratkaisuja. Meidät pidettiin myös erinomaisesti ajan tasalla projektin etenemisestä. Kaikki meni todella sujuvasti”, Harju sanoo.

Ainutlaatuinen kupolikatto tuo tilaan runsaasti valoa ja arvokkuutta.

Mapboxin tiimi ihastui siihen, että myös uusissa tiloissa on runsaasti luonnetta. Ylimmän kerroksen toimiston erityispiirteisiin kuuluu esimerkiksi vaikuttava, korkea kupolikatto, jonka alle Mapbox halusi toteuttaa tilat tapahtumien järjestämiseen.

”Alkuperäinen upea tiiliseinä kupolin alla säilytettiin toiveidemme mukaisesti. Se tarjoaa kauniin taustan myös tiloissa järjestettäville tapahtumille”, Harju iloitsee.

Mapbox ei joutunut myöskään luopumaan näkymästä kohti Helsingin päärautatieasemaa. Nyt aseman arkkitehtuuria ja kaupungin kattoja ihaillaan viihtyisältä sisäparvekkeelta.

Meillä on toimistotilat, joista ihmiset aidosti pitävät ja joihin he haluavat tulla.

Kahvitauko ainutlaatuisen kaupunkimaiseman äärellä rauhoittaa työpäivää.

”Näkymä tekee aina vaikutuksen ulkomaan vieraisiimme. Heistä on ihastuttavaa työskennellä sisäparvekkeella ja ihailla edessä avautuvia näkymiä. Toinen ulkomaalaisia kiinnostava kuriositeetti on Helsingin maanalainen verkosto – käytämme vieraamme aina kiertueella kellarikerroksessa”, Santos sanoo.

Pandemia muutti toimistotyötä – miellyttävät tilat entistä tärkeämmät

Mapbox aloitti työskentelyn uusissa tiloissaan pandemian päättyessä. Tilanne oli mielenkiintoinen, sillä toimistotyöskentely ja toimiston rooli olivat muuttuneet.

Töiden lomassa voi haastaa kollegan vaikka erään biljardia.

”Toimistosta on tullut ennen kaikkea paikka, jossa työntekijät kohtaavat toisiaan ja työskentelevät yhdessä. Meidän liiketoiminnassamme näillä kohtaamisilla on suuri merkitys. Siksi on mahtavaa, että meillä on toimistotilat, joista ihmiset aidosti pitävät ja joihin he haluavat tulla. Sponda ja toimistopäällikkömme Jenni Harju tekivät tässä upeaa työtä”, Santos sanoo.

”Suurin kohteliaisuus minulle on se, kun työntekijämme sanovat, että he eivät kaipaa vanhoja tilojamme enää lainkaan”, Harju naurahtaa.

Jaa

Kiinnostuitko kiinteistöistämme? Tutustu toimitiloihimme.