• Artikkelit
  • Aava ja Pikkujätti kotiutuivat Ratinan Kulmalle – viihtyisät tilat osa asiakaskokemusta

Aava ja Pikkujätti kotiutuivat Ratinan Kulmalle – viihtyisät tilat osa asiakaskokemusta

­Lääkärikeskus Aava päätti laajentaa toimintaansa Tampereella ja tarvitsi uudet isommat tilat, joihin voitiin sijoittaa myös lääkäriasema Pikkujätti. Tarpeisiin soveltuvat uudet tilat löytyivät Spondan omistamasta Kauppakeskus Ratinasta, Tampereen ydinkeskustasta.

Aavalla on pitkät perinteet lääkärikeskustoiminnasta: kotimainen perheyhtiö on edistänyt terveyttä ja hyvinvointia jo yli 50 vuotta. Samaan konserniin kuuluu myös lasten ja nuorten lääkäriasema Pikkujätti. Marraskuussa 2020 Aava ja Pikkujätti saivat käyttöönsä ainutlaatuiset ja modernit tilat Ratinan kauppakeskuksessa Tampereella. Aavalla on Ratinan funkkissiivessä nyt noin 800 neliömetrin tilat, joissa se tarjoaa sekä työterveyshuoltoa että erikoislääkäripalveluita. Pikkujätille on puolestaan varattu noin 400 neliömetriä.

Tiloissa on huomioitu lääkärikeskuksen erityistarpeet. Esimerkiksi näytteenottotiloissa on huomioitava hyvä ilmanvaihto.

”Ratina on mainio liikepaikka hyvien kulkuyhteyksien varrella – ratikkakin pysähtyy aivan tilojemme eteen. Ratinan Kulma on tamperelaisille perinteikäs paikka, jossa meidän on mukava olla. Kun sijainnin kertoo, kaikki tietävät, mistä puhutaan”, sanoo Leena Pohtamo, Ratinan Aavan ja Pikkujätin yksikönjohtaja.

Mittavassa remontissa huomioitiin lääkärikeskustilojen erityispiirteet ja -tarpeet, kuten toimiva ilmanvaihto ja riskijätteiden käsittely.

Lääkärikeskus Aava ja Pikkujätti täydentävät Ratinan laajaa palvelutarjontaa entisestään. Kauppakeskus ja sen 140 liikettä tarjoavat Tampereen keskustan kattavimmat palvelut päivittäistavaroista muotiin, hyvinvointiin ja vapaa-aikaan sekä ravintolapalveluihin. Kauppakeskus on tamperelaisten tärkeä kohtaamispaikka, johon on helppo tulla niin joukkoliikenteen kyydissä kuin omalla autolla.

Aava tarjoaa Ratinassa sekä työterveyshuoltoa että erikoislääkäripalveluita. Vastaanottohuoneisiin on varattu riittävästi tilaa tarvittavalle laitteistolle.

Toimivat tilat kahdessa kerroksessa

Aavan ja Pikkujätin tilat sijaitsevat Ratinassa kahdessa kerroksessa. Avarassa sisääntulokerroksessa on yhteinen ilmoittautuminen, johon on helppo tulla myös lastenvaunujen kanssa – vaikka hissillä suoraan parkkihallista. Alakerrassa sijaitsevat myös lastenlääkäreiden ja -sairaanhoitajien vastaanottohuoneet, röntgen ja laboratorio sekä kaksi Aavan vastaanottohuonetta. Erikoislääkäripalvelut ja työterveyshuolto ovat toisessa kerroksessa.

Myös henkilöstön omat tilat ovat valoisat ja viihtyisät. Tämä tukee työhyvinvointia.

Lääkärikeskuksen tiloissa vallitsee lämminhenkinen ja tyyni tunnelma. Tilat remontoitiin kokonaan Aavan ja Pikkujätin käyttöön.

”Mittavassa remontissa huomioitiin lääkärikeskustilojen erityispiirteet ja -tarpeet, kuten toimiva ilmanvaihto ja riskijätteiden käsittely. Ilmanvaihdon tulee tietysti toimia hyvin kaikissa tiloissa, mutta erityisesti laboratoriossa ja näytteenottotiloissa. Säteilyturvakeskus valvoo röntgenin laadullista toimintaa, mikä asettaa myös tiloille erityisvaatimuksia. Lisäksi vastaanottohuoneissa on oltava riittävästi tilaa tarvittavalle laitteistolle”, Pohtamo listaa.

Työhyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että tilat ovat viihtyisät ja toimivat, ja niissä on hyvä työskennellä.

Aavan ja Pikkujätin yhteinen ilmoittautuminen on tilava ja toimiva. Maanläheinen väritys rauhoittaa ja luo tiloihin lämminhenkistä tunnelmaa.

Yhteistyö Spondan kanssa on Pohtamon mukaan sujunut erittäin hyvin niin rakennusvaiheessa kuin sen jälkeenkin. ”Saamme vastauksia nopeasti ja jos johonkin ei voida heti vastata, asiaa lähdetään selvittämään. Arkiset asiat hoituvat kauppakeskuksen kiinteistövastaavan kautta, mutta isommista, esimerkiksi sopimusasioista, olemme yhteydessä Spondaan.”

Positiivinen ensivaikutelma tukee asiakaskokemusta

Lääkärikeskuksen tiloilla on suuri merkitys siltä kannalta, millainen ensivaikutelma asiakkaalle syntyy. Tämä on puolestaan tärkeä osa asiakaskokemusta. Ratinassa ensivaikutelma on viihtyisä ja rauhoittava.

”Sekä Aavalla että Pikkujätillä on oma tarkoin määritelty visuaalinen ilmeensä, jota tilat noudattavat. Aavalle tunnusomaisia ovat pallokuviot ja brändimme maanläheisyyttä ja harmoniaa henkivä värimaailma. Haluamme myös tuoda viitteitä aavaan horisonttiin ja siihen yhdistyvään rauhoittavaan tunteeseen. Pikkujäteissä huomio kiinnittyy puolestaan jo ohi kulkiessa Mauri Kunnaksen koirahahmoihin. Kauniit tilat ja lapsille suunnatut kuvitukset herättävät heti lämpimän, mukavan tunteen, Pohtamo kuvailee.

Pikkujätin tilat tunnistaa Mauri Kunnaksen tutuista koirahahmoista. Ne kiinnittävät pienten asiakkaiden huomion jo ohi kulkiessa.

Asiakaskokemus ja tilojen viihtyisyys on Aavalle ja Pikkujätille hyvin tärkeää. Yrityksen tavoitteena on toimintasuunnitelman mukaan olla asiakasystävällinen lääkärikeskus ja haluttu työpaikka, joka kasvaa kannattavasti. Myös asiakaspolku Ratinan yksikössä tullaan kuvaamaan yhdessä henkilöstön kanssa alusta loppuun saakka ja varmistamaan, että se palvelee sekä asiakkaita, vastaanottajia että henkilöstöä.

Ratina on mainio liikepaikka hyvien kulkuyhteyksien varrella – ratikkakin pysähtyy aivan tilojemme eteen. Ratinan Kulma on tamperelaisille perinteikäs paikka, jossa meidän on mukava olla.

Henkilökunta viihtyy uusissa tiloissa

Aavan ja Pikkujätin tiloissa Ratinassa työskentelee tällä hetkellä kaikkiaan hieman yli 70 ihmistä, joista lääkäreitä on noin 45. Myös henkilöstö on ollut tyytyväinen tiloihin.

Yksikön johtaja Leena Pohtamon mukaan tilat Ratinassa toimivat niin asiakkaiden kuin henkilöstön kannalta. Tiloilla on suuri merkitys ensivaikutelman kannalta – Ratinassa ensivaikutelma on viihtyisä ja rauhoittava.

”Työhyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että tilat ovat viihtyisät ja toimivat, ja niissä on hyvä työskennellä”, Pohtamo nostaa esiin.

Aava ja Pikkujätti ovat tehneet paljon töitä uuden yksikön tunnettuuden eteen. Tämä on tuottanut tuloksia: asiakasmäärät kasvavat viikko viikolta ja kuukausi kuukaudelta. Yhtiön tavoitteena on kasvun jatkuminen – pohdinnassa on esimerkiksi uusi, yhteinen toimenpideyksikkö Aavalle ja Pikkujätille. Ratinan monipuoliset toimitilat antavat mahdollisuuksia kasvuun.

”Tuomme tarpeitamme esiin ja Sponda selvittää, miten niitä voitaisiin toteuttaa. On hienoa, että asiakkaita ja henkilökuntaa tulee lisää, vaikka tämä merkitseekin, että tarvitsemme kenties lisää tilaa”, Pohtamo toteaa.

Jaa

Kiinnostuitko kiinteistöistämme? Tutustu toimitiloihimme.