Huomisen ratkaisut

Työllä ei ole vain yhdet kasvot.

Vakityö. Freelancetyö. Projektityö. Tiimityö. Soolotyö. Ajatustyö. Osa-aikatyö. Etätyö. Monipaikkatyö.

Työllä on monta muotoa, eivätkä sen variaatiot vähene. Työn luonne muuttui jo ennen kuin pandemia meidät siihen pakotti.

Olemme uuden äärellä kaikki. Millainen on tulevaisuuden työ, millainen toimisto 3.0, millaiset sen uhat ja mahdollisuudet?

90 %

Ihmisistä ei halua työskennellä pelkästään kotoa käsin.

74 %

Työntekijöistä haluaa, että heillä on mahdollisuus tulla toimistoon niin halutessaan.

70 %

Työntekijöistä on sitä mieltä, että toimistoympäristö on suotuisampi tiimin rakentamisen ja johdolta saadun tuen kannalta.

Etätyöllä on eittämättömät etunsa.

Työmatkat vähenevät. Työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen on helpompaa. Työrauha voi olla parempi ja sen myötä keskittyminen saattaa helpottua, mikä lisää työn tehokkuutta ja tuottavuutta. Ja kotona, tutussa ja turvallisessa ympäristössä, saattaa arkakin ihminen avata suunsa, kun ei tarvitse katsoa silmiin vaan ruutuun.

Etätyö on kuitenkin kaksiteräinen miekka.

Yhteisöllisyys vähenee. Johtaminen vaikeutuu. Rupattelu katoaa. Ei ole olkapäätä, johon tarttua ja kysyä neuvoa. Sanaton viestintä – ilmeet, eleet, asennot ja katseet – muodostavat 93 % kommunikoinnistamme. Jokainen tietää, miten helppoa on käsittää sähköpostiviesti väärin. Mitä hukkaamme, jos hylkäämme työtilat ja kokoonnumme vain Teams-palavereihin?

Mitä sinä väellesi tarjoat?

Yrityksen tärkein voimavara ovat ihmiset.
Heille tulee tarjota muutakin kuin sijainti ja seinät. Tulevaisuuden työpaikassa on viihtyisyyttä ja estetiikkaa, älypintoja ja pakopaikkoja, sähkö- ja luonnonvalon leikkiä, äänimaailmoja, jotka luovat rauhaa ja tehokkuutta.

Tulevaisuuden työpaikassa on uudenlaista ergonomiaa, joka haastaa perinteiset työ, tuoli ja pöytä -kokonaisuudet. Ilmanvaihtoratkaisuja, kalustepintoja ja kankaita, jotka hävittävät infektioita aiheuttavat mikrobit lähes tyystin. Tulevaisuuden työpaikka on täynnä turvallisia kestävän kehityksen ratkaisuja. Ja leikkiä. Ja kotoisuutta. Tulevaisuuden työpaikka on paikka, johon ihmiset haluavat tulla.

Työ on nyt hybridi

Koronan aiheuttama poikkeusaika muutti monia tapojamme. Yksi tärkeimmistä muutoksista on työn tekemistä koskeva mullistus. Etätyötä on tehty vuosia, mutta pandemia toi sen jokaisen arkeen ja kiihdytti merkittävästi työelämän muutosta. Miltä työnteko näyttää nyt?

Haluatko sparrata tulevaisuuden toimistoratkaisuista asiantuntijan kanssa?

Voit olla suoraan yhteydessä Harriin ja Annaan tai varata sinulle sopivan ajan alla olevalla lomakkeella.

Varaa aikasi puhelinpalaveriin, niin sparraillaan yhdessä yrityksenne tulevaisuuden toimistotarpeista.

Citycenterin 8. kerroksessa on Tilaa loistaa -kohtaamispaikka, jossa voit tutustua tulevaisuuden toimiston konkreettisiin mahdollisuuksiin.

Vierailun myötä saat aineksia pohtia, ovatko nykyiset ratkaisunne sellaisia, jotka mahdollistavat uudet tavat tehdä työtä, vahvistavat yhteisöllisyyttä ja ovat yrityksenne arvojen mukaisia ja brändinne näköisiä.
Laita meille toiveesi tutustumisajankohdasta, ja teemme parhaamme vastataksemme toiveisiisi.

Oletko kiinnostunut, mitä mieltä muut yritykset ovat toimiston roolista?

Vastaa niin näet, mitä mieltä muut yritykset ovat.

Sparraa tulevaisuuden toimistoratkaisuista asiantuntijan kanssa.

Ota yhteyttä