• Artikkelit
  • Deloitte tekee bisnestä arvot edellä – keskiössä vastuulliset toimitilat

Deloitte tekee bisnestä arvot edellä – keskiössä vastuulliset toimitilat

Globaalille tilintarkastus- ja konsultointiyritys Deloittelle vastuullisuus on kilpailutekijä, joka huomioidaan kaikessa toiminnassa. Arvomaailma näkyy sekä yrityksen toimitiloissa että yrityskulttuurissa.

Deloitten kokouskeskukseen saapuessa vieraan yllättää Green Cafe -vastaanottotilan jättimäinen sammalseinä. Aulatilan sohvien yläpuolella on tv-näyttö, jossa pyörii vastuullisuusteemaisia aiheita.

”Meille vastuullisuus on kilpailutekijä, jonka otamme huomioon kaikessa toiminnassamme. Vedämme yhteiskunnallisia vastuullisuushankkeita ja varmistamme, että myös kumppaneidemme toiminta on eettisen ohjeistuksemme mukaista”, Deloitten toimistopalveluista vastaava Teija Gallacher sanoo.

Deloitte hankki toimitilansa vuonna 2006. Spondan ympäristösertifioitu kiinteistö mahdollisti myös tilojen räätälöinnin omaan arvomaailmaan sopivaksi.

Hänen mukaansa vastuullisuus nousee esille uudella tavalla esimerkiksi rekrytointihaastatteluissa sekä tarjouspyynnöissä. Myös sidosryhmät suosivat Gallacherin mukaan toimijoita, jotka kantavat yhteiskuntavastuuta muita näkyvämmin.

Muutakin kuin bisnestä – oma jälki yhteiskuntaan

Deloitten vastuullisuushankkeet keskittyvät nuoriin ja auttavat heitä tavoittelemaan parempaa tulevaisuutta.

”Olemme olleet edelläkävijöitä toimitilojen vastuullisuudessa. Haluamme osoittaa, että arvostamme osaajiamme.”

Esimerkiksi World Class -hankkeessa Deloitten asiantuntijat tukevat nuorten kasvua kohti aikuisuutta omalla asiantuntemuksellaan ja uratarinoillaan. Asiantuntijoilla on lupa käyttää tähän työhön myös omaa työaikaansa.

”Tässä johdon rooli on merkittävä. Johdon sitoutuminen innostaa henkilöstöä ja se näkyy myös hanketyön tuloksissa.”

”Haluamme olla työtilojen suhteen edelläkävijä ja kokeilla myös uusia innovaatioita. Hiljattain hankkimamme Naava-älyviherseinän pitäisi paitsi parantaa tilan viihtyisyyttä tuoda myös tutkittuja terveyshyötyjä”, Deloitten toimistopalveluista vastaava Teija Gallacher sanoo.

Yrityksen eettisillä periaatteilla halutaan viestiä, että vastuullisuus otetaan vakavasti myös yrityksen sisällä.

Eettisten pelisääntöjen noudattamista valvoo nimetty ethical officer, jonka johdolla toteutetaan vuosittain ethical survey -tutkimus. Sillä varmistetaan, että tasa-arvo, avoimuus ja muut yrityksen eettiset linjaukset toteutuvat myös käytännön tasolla.

Edelläkävijä toimitilojen vastuullisuudessa

Henkilöstön hyvinvointiin ja työmotivaatioon vaikuttavat Gallacherin mukaan keskeisimmin yrityksen toimitilat.

”Olemme olleet edelläkävijöitä toimitilojen vastuullisuudessa. Haluamme tarjota työtekijöillemme parhaat mahdolliset työtilat ja laitteet ja osoittaa näin, että arvostamme osaajiamme.”

Deloitten Green Cafessa tarjoillaan vastuullisesti tuotettua pienpaahtimokahvia. Henkilöstön käytössä on myös liikkumiseen kannustavia Deloitte-polkupyöriä. ”Vastuullisuus konkretisoituu pienissä asioissa ja ne kaikki vaikuttavat yrityksen brändimielikuvaan”, Deloitten Teija Gallacher sanoo.

Yritys hankki toimitilansa Ruoholahdesta vuonna 2006. Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan ympäristösertifioitu kiinteistö mahdollisti tilojen räätälöinnin omaan yrityskulttuuriin ja arvomaailmaan sopiviksi.

Sen jälkeen tiloja on muokattu useampaan kertaan. Yrityksessä on tapana kartoittaa säännöllisin väliajoin, miten tiloja voitaisiin kehittää, niin että tilat tukisivat mahdollisimman hyvin henkilöstön muuttuneita työskentelytarpeita.

Moderneilla työtiloilla ja viestintävälineillä pyritään myös vähentämään liikematkustusta.

”Muutos on jatkuvaa. Etätyön tekemiseen tarvitaan uudenlaisia ratkaisuja ja neuvottelu- ja projektitilojen tarve kasvaa. Myös äänieristettyjä, hyvin varusteltuja ad hoc -tiloja tarvitaan yhä enemmän.”, Gallacher sanoo.

Globaalin toimijan energiatehokkuudella iso merkitys

Vastuullisuus näkyy myös Deloitten toimitilakiinteistön energiatehokkuudessa.

”Teemme ympäristöasioissa kiinteää yhteistyötä Spondan kanssa ja saamme heiltä myös monipuolista dataa, jota voimme hyödyntää vastuullisuusviestinnässä ja raportoinnissa.”

”Toimintatavoilla on aidosti merkitystä, kun kyseessä on iso ja globaali toimija.”

Gallacher alleviivaa yritysten roolia ilmastonmuutoksen torjumisessa.

”Toimintatavoilla on aidosti merkitystä, kun kyseessä on iso ja globaali toimija. Valtavasti tietotaitoa sisältävillä yrityksillä on valta nostaa erilaisia vastuullisuusaiheita esiin ja synnyttää muutosta myös yhteiskunnallisella tasolla.”

TOIMIALAN VASTUULLISIN

  • Kiinteistön omistajalla, Spondalla on tällä hetkellä 18 kansainvälisen ympäristösertifioinnin saavuttanutta kiinteistöä.
  • Sponda valittiin tuoreessa kiinteistöalan kansainvälisessä GRESB 2018 -vastuullisuusvertailussa omassa vertailuryhmässään Suomen parhaaksi.
  • Vuonna 2017 Sponda valittiin kansainvälisessä GRESB-vastuullisuustutkimuksessa vuoden 2017 Sector Leaderiksi eli oman alansa kestävän kehityksen johtajaksi.

Haluatko toimitilat, jotka jalkauttavat vastuullisuuden myös omaan yrityskulttuuriisi? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää! >>

Jaa